Afbeelding

De blauwe achterkant van IKEA is nu meer een groene bomenrij

Algemeen

Editie: Week 24, Jaargang 20 |

Ehsan Turabaz (links), wethouder Saskia Bolten en Stephanie Ripken en Leendert de Boer (rechts) van IKEA, met achter hen veel bomen en nog een klein beetje blauw. (foto: Jesper Neeleman)

DELFT – De grote blauwe achterkant van het niet bepaald kinderachtige pand van IKEA was iedere bezoeker van het achterliggende natuur- en weidegebied een doorn in het oog. Dat besefte ook IKEA, dus plantte de woonwinkel twee jaar geleden bomen en struiken om het blauw te verbloemen.

IKEA werkte, om dit mogelijk te maken, samen met de Gemeente Delft. Woensdag gingen wethouder Saskia Bolten en Ehsan Turabaz, Manager International Sales bij Inter IKEA Systems B.V, kijken hoe het resultaat is geworden. Ze wandelden een stuk over het pad achter IKEA en zagen dat het goed was. “We horen ook van mensen die hier fietsen en wandelen dat ze het fijn vinden dat het hier zo mooi groen is”, zegt Turabaz. Iedereen verwachtte dat het wel even zou duren voordat het blauw van het pand van IKEA niet meer zichtbaar was. “Maar je ziet het al bijna niet meer”, vindt Turabaz. Dat is, zei hij, onder andere belangrijk voor de band met IKEA’s overbuurman: de biologische boer Jan Duijndam. “We hebben een goede relatie met hem. Zijn uitzicht is nu niet meer verstoord.”

De Gemeente Delft en IKEA zorgden er samen voor dat vlak achter de woonwinkel een kleine ‘vleermuizengrot’ is aangelegd. Turabaz: “De Gemeente kan er niet helemaal alleen zorg voor dragen dat groen wordt aangelegd en onderhouden. Bedrijven zouden daarom meer mee moeten doen. Wij proberen hiermee het goede voorbeeld te geven.” IKEA heeft daar dan ook genoeg financiële armslag voor, beseft ook Turabaz. “Maar als je samenwerkt kun je ook met beperkte middelen veel doen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12