DHL dankzij de vele voors en tegens in de nacompetitie

Algemeen

DELFT – Veel scoren. En veel doelpunten weggeven. Dat is, heel kort door de bocht, de makke van DHL, dit seizoen. En (mede) daarom moet DHL zich door de nacompetitie weten te ploeteren om zich ook volgend seizoen tweedeklasser te mogen noemen. Floor Bekker, verdediger ten bate van DHL, kan dat alleen maar beamen.

"We geven veel te veel weg. Als je ons doelsaldo ziet, hoeveel doelpunten we hebben gemaakt, dat zijn er erg veel. Maar je ziet ook dat we in de onderste regionen hangen omdat we te veel goals tegen krijgen. Dan weet je genoeg. Afgelopen zondag ook, tegen Voorschoten '97. We scoren vijf keer, dat is top. Maar we krijgen er ook twee tegen, dat is zonde". 

-Jij bent verdediger. Trek je je dat persoonlijk aan?
"Niet zo zeer persoonlijk, maar je bent natuurlijk wèl verdediger. Je staat er wèl voor. Ik moet wel zeggen: we spelen met twee buitenste middenvelders, die nogal aanvallend gericht zijn. Daardoor ook scoren we veel, maar krijgen we er ook veel tegen. We krijgen ook veel goals tegen uit vrije schoppen, corners, strafschoppen. Het is elke keer wel wat. En je kan ook niet zeggen dat het één of twee spelers zijn die steeds dezelfde fouten maken". 

-Spelen jullie misschien wat tè aanvallend?
"We hebben het daar, na de eerste seizoenshelft, wel over gehad. Dat we misschien wat meer defensieve zekerheid zouden moeten inbouwen. Dat hebben we ook wel gedaan. Maar tóch krijgen we te veel goals tegen". 

-Dan moet het haast wel een gebrek aan kwaliteit zijn.
"Ik denk het wel, ja Maar nogmaals: het is nièt zo dat één of twee personen verantwoordelijk zijn. Blijkbaar lukt het ons over de hele linie niet om het aantal tegengoals te verminderen".
Bekker (31) heeft nooit bij een andere club dan DHL gevoetbald. "Ik heb ook nooit aanleiding gezien hier weg te gaan. En ik heb nooit aanbiedingen van andere clubs gekregen. Ik voetbal hier nu sinds de E-pupillen. En een jaar of negen in het eerste".
Hij mag zich intussen wel vaste klant in DHL 1 noemen. Hoewel: "Zeker aan het begin van een seizoen werd er door de trainers, vooral als ze nieuw zijn, ook voor anderen gekozen. Maar dan kwam ik er op een gegeven moment tóch in en dan bleef ik staan. Dat ging vorig seizoen ook zo. In het begin stond ik er helemaal niet in. Op een gegeven moment, toen spelers door schorsingen. blessures en vakantie moesten afhaken, kwam ik er toch weer in. En kennelijk beviel dat de trainer wel. Ik ben er altijd in blijven staan. Tot een paar weken geleden. Ik was geschorst. En ze wonnen. Toen liet de trainer dat elftal natuurlijk staan. Is logisch". 

Hij is rechtsbenig, maar hij speelt toch (vooral) linksback. Op rechts spelen gaat hem vanzelfsprekend wel wat makkelijker af, maar de linksbacks zijn nu eenmaal aanzienlijk schaarser. "Joris Aerns stond ook wel linksback, maar hij is nu de controlerende middenvelder. Ik heb dit seizoen zo ongeveer alle wedstrijden linksback gestaan'. 

Het maakt Bekker niet zó veel uit, links- of rechtsback. "Ik ben echt een verdediger. Soms heb je een rechtsbuiten tegen je die heel veel naar binnen draait. Maar je hebt ze ook die meer naar buiten draaien. Daar stel je je op in. Wat wèl een verschil is, is de opbouw. Opbouwen is niet m'n sterkste punt. Ik moet wel steeds kiezen of ik open draai en de bal met links speel of dat ik de zeg maar verkeerde kant op draai en de bal met m'n goeie been inspeel'. Maar: "Een bal wegrammen uit de verdediging, dat vind ik met rechts toch wel prettiger". 

-Moet je, als je op links speelt, toch niet meer nadenken dan als je op rechts speelt?
"Nee. Ik ben nu 31, ik heb wel zó veel ervaring dat ik daar wel op kan terugvallen. Wat me wèl is opgevallen: dit seizoen spelen heel wat tegenstanders met drie spitsen. Dan heb ik dus een rechtsbuiten tegen me. Vorig jaar speelden veel teams met twee spitsen. Dan pakte ik één van die spitsen. Maar voor de rest maakt het me niet zo veel uit, vooral ook omdat ik al een aantal jaartjes meedraai". 

-Word je daar zenuwachtig van, dat het toch nog een aardige klus zal worden je via de nacompetitie te redden?
"Nee, daar heb ik geen last van. Daar voetbal ik al te lang voor. Maar je moet wèl realistisch zijn. Aan het eind van de rit sta je waar je hoort. Redden we het via de nacompetitie niet, dan zijn we gewoon niet goed genoeg. Daar ben ik heel realistisch in. We moeten zondag, tegen Voorschoten '97, het eerste tweeluik goed afsluiten. En dan moeten we daarna het tweede tweeluik ook goed doorkomen. Dan zijn we klaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken". 

-Ben je tevreden over hoe je zelf dit seizoen hebt gepresteerd?
"Nee. Vorig seizoen heb ik een beter seizoen gedraaid. Waar dat precies aan ligt, weet ik niet. Maar ik ben niet echt tevreden, ook al gezien het aantal goals dat we tegen hebben gekregen. Voetballend en opbouwend, ook al omdat ik op links sta, was het lastig. Ik ben zeker ook kritisch op mezelf". 

-Is het een spookbeeld dat DHL de tweede klas uit kan kukelen?
"Spookbeeld, dat is wat overdreven, vind ik. Maar we willen natúúrlijk koste wat het kost in de tweede klas blijven. Daar hebben we ook genoeg kwaliteit voor, zeker aanvallend. Als we er met z'n allen staan, dan redden we het gewoon".

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12