Afbeelding

Rick de Vroom wil belangrijk zijn voor Full Speed en minder tegendoelpunten

sport

Editie: Week 11, Jaargang 21 |

Rick de Vroom probeert alles voetballend op te lossen, maar als het moet gooit hij de beuk erin. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Full Speed beleeft niet haar meest gelukkige seizoen tot nu toe. De Delftse derdeklasser verloor vaak nipt. Centrale verdediger Rick de Vroom (22) hoopt dat dit de komende wedstrijden helemaal anders zal zijn.

Vorig weekend deed de ploeg van trainer Alex Scholte in elk geval goede zaken door thuis met 4-1 van hekkensluiter VEP te winnen. Full Speed liet zich in het begin van de wedstrijd iets te veel inzakken, vindt Rick de Vroom. Zijn team kwam zelfs op een 0-1 achterstand. “Na een dik half uur zijn we meer druk gaan zetten, toen ging het meteen beter.” Full Speed maakte daarna al snel de gelijkmaker. “In de tweede helft hebben we die lijn doorgezet. We hebben uiteindelijk terecht gewonnen. De tweede helft lieten we zien dat we best goed kunnen voetballen.”
Full Speed degradeerde vorig seizoen, na een onfortuinlijke strafschoppenserie in een beslissingswedstrijd, terug naar de Derde Klasse. De Kerkpolderbewoners hoopten een niveau lager gewoon bovenin mee te kunnen draaien, maar ze moeten vooralsnog genoegen nemen met een negende plek op de ranglijst. “We staan niet waar we moeten staan”, vindt De Vroom. “We moeten klimmen op de ranglijst, want het is tot nu toe niet het seizoen waar we op hoopten.” Er is echter geen reden tot grote wanhoop. “Acht, negen wedstrijden hebben we één doelpunt verschil verloren. Daardoor hebben we nu weinig punten.” Die gaan echter nog wel komen, weet de 22-jarige Hagenaar. Al het maar wat meer meezit.

‘IK HEB LIEVER DAT WE 1-0 WINNEN EN DAT IK VEEL GEDAAN HEB VOOR HET TEAM’


Rick de Vroom wil, zoals vele voetballers, belangrijk zijn voor zijn team. “Als ik achterin niets te doen heb dan gaat het dat moment goed met het team, maar ik wil zelf ook m’n steentje bijdragen. Ik heb liever dat we 1-0 winnen en dat ik veel heb gedaan voor het team, dan dat we 4-0 winnen en ik de hele wedstrijd geen bal krijg.”
-Wat voor voetballer ben je verder?
De Vroom: “Ik ben erg gedreven. Ik moet het vooral hebben van m’n inzet en inzicht. Ik ben ook sterk in duels, maar ik wil het te vaak ook voetballend oplossen. Vroeger speelde ik in de jeugd van RVC. Zij hadden vroeger één van de beste jeugdopleidingen van Nederland. We deden vaak positiespel en probeerden alles voetballend op te lossen. Ik heb daar veel geleerd.”
Nadat RVC overging in Haaglandia speelde hij hier nog één seizoen, totdat hij naar DHC vertrok. Hier speelde hij nog drie jaar in de jeugd en één seizoen in het tweede. Ook bij DHC stonden voetballende oplossingen centraal. “Nu bij Full Speed moeten we het meer hebben van inzet, daar heb ik absoluut geen moeite mee. Ik haat verliezen, dus ik maak nu in het veld veel meters.”

 

‘ALS ER EEN KOEKIE MOET WORDEN UITGEDEELD DAN DOE IK DAT OOK WEL’


-Hebben jouw directe tegenstanders een vervelende middag als ze tegen jou spelen?
“Dat is wel de bedoeling, ja. Ik zal echter niet gauw over de rooie gaan tegen m’n tegenstander en ik probeer ze niet te blesseren. Dit seizoen heb ik pas één gele kaart gehad. Dat was voor aanmerkingen op de arbitrage. Maar als er een koekie moet worden uitgedeeld dan doe ik dat ook wel, maar niet als het niet nodig is. Als ik kaarten pak is dat altijd wel in het teambelang.”
-Full Speed promoveerde in korte tijd van de Vierde naar de Tweede Klasse, maar aan die opwaartse spiraal lijkt inmiddels wel een eind gekomen. Hoe kan dat?
“Onder Pierre van Zinnen promoveerden ze toen – met een echte Full Speed-selectie - naar de Tweede Klasse. Daarna nam Peter Bos het over en kwamen er wat spelers van andere clubs, waaronder ik. Onderaan de Tweede Klasse is, denk ik, het niveau dat Full Speed kan spelen. De Vierde Klasse is net onder ons niveau. Het eerste jaar Tweede Klasse hebben we ons gehandhaafd, maar vorig seizoen degradeerden we na een verloren penaltyserie, dat is een loterij. Je kunt dus, vind ik, niet echt spreken van een neerwaartse spiraal. Dat valt wel mee.”
- Wat verwacht je nog van de rest van het seizoen?
“Dat we de komende periode veel punten gaan pakken. Als we niet steeds net verliezen, maar net winnen, dan heb ik er wel vertrouwen in. Dan gaan we klimmen naar de vierde of vijfde plek. Niemand heeft ons dit jaar echt van de mat gespeeld. DHL misschien, maar toen hadden we een offday. We hebben dit jaar een raar doelsaldo: 41 voor en 38 tegen, na zestien wedstrijden. Die 41 voor is goed, dat is gemiddeld bijna drie goals per wedstrijd, maar we zouden minder goals tegen moeten krijgen. Daar valt de rest van dit seizoen de meeste winst te halen.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12