Afbeelding

Hoe gaat het met Marcel Besse?

sport

Editie: Week 24, Jaargang 22 |

Marcel Besse voetbalt in het zesde van Full Speed samen met jongens waarmee hij al vanaf de jongste pupillen in het elftal zit. (foto: Roel van Dorsten)

Marcel Besse (52) speelde heel zijn carrière bij Full Speed en maakte daar veel mooie momenten mee.

– Hoe ben je  bij Full Speed terechtgekomen?
“Rond mijn zesde jaar wilde ik gaan voetballen en een aantal vriendjes speelde bij Full Speed. Daarom ben ik daar ook heen gegaan. Ik sloeg vaak een jaar over, zodat ik bijvoorbeeld als tweedejaars C-junior al in de B'tjes speelde. Uiteindelijk was ik een jaar of zestien toen ik in het eerste terecht kwam.”

– Dat heb je lang volgehouden?
“Toen ik mijn laatste wedstrijd in het eerste speelde was ik achtendertig, maar in de tussentijd heb ik ook seizoenen in lagere elftallen gespeeld. Het bijzondere aan mijn laatste wedstrijd is dat het de enige wedstrijd is, waarin ik samen met mijn zoon Ronald heb gespeeld. Hij is nu dertig en is onlangs gestopt in het eerste.”

– Hoe was het in jouw begintijd in de selectie?
“Heel anders dan nu. Die tijden kan je totaal niet met elkaar vergelijken. Voetballen was voor ons echt de hoofdmoot. Je was één grote vriendengroep met de vrouwen erbij. Nu is dat niet meer zo. Ik speelde onder meer met Ronald Verhaar, Frans Hogervorst, Kees Ottenvanger en Nick Brandwijk. Nadat een aantal routiniers stopten, konden we dat niet echt oppakken en zijn we een paar keer gedegradeerd. Uiteindelijk hebben we met de elftallen waarin ik gespeeld heb ook een aantal kampioenschappen meegemaakt.”

– Heb je in die tijd ook veel moeten lachen?
“Zeker, met Frans Hogervorst als trainer kwam je wel aan het lachen. Hij was misschien geen toptrainer, maar je ging wel voor hem door het vuur. Hij had zo zijn dingen. Zo hadden we een keer een wedstrijd tegen DHC, waarbij het ontzettend regende. Kwam Frans in de rust met een pan erwtensoep en glazen cognac het veld op. Ook bij DHC konden ze daar om lachen.”

– Onder welke trainers heb je in die 22 jaar nog meer getraind?
“Dat zijn onder anderen Frans Tetteroo, Jan Olsthoorn, Koos Ham en Jan Reuring. Die laatste vond ik wel één van de betere trainers. Onder hem zijn we, toen ik in het tweede zat ook kampioen geworden.”

– Hoe volg je Full Speed op dit moment nog?
“Zelf voetbal ik nog steeds in het zesde. Wat wel bijzonder is, is dat daar een aantal jongens in speelt waarmee ik al vanaf de pupillen speel. Verder bezoek ik elke wedstrijd van het eerste, dus uit en thuis. Misschien zal ik er komend seizoen wel wat laten schieten, omdat mijn zoon er deze zomer mee stopt. Aan de andere kant kijken we met mijn medespelers en staan er nog steeds elf Full Speeders op het veld. Mijn gevoel voor die club blijft onverminderd groot.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12