Afbeelding

DHL heeft de weg naar boven ingezet en Remy Kooymans denkt dat er voetballend nog meer uit het elftal valt te halen

sport

Editie: Week 6, Jaargang 21 |

Remy Kooymans won afgelopen zondag met DHL met 2-1 van Full Speed en is hier Pierre van Zadelhoff te snel af. (foto Roel van Dorsten)

DELFT – DHL is weer een ploeg om rekening mee te houden. De ploeg van trainer Dick Hooning ging, na een teleurstellende seizoensstart, de afgelopen vier wedstrijden met de volle buit aan de haal.

“Dat is hoe het hoort te gaan”, vindt sterkhouder op het middenveld Remy Kooymans. “In het begin was het vooral wennen aan de nieuwe trainer en hij moest ook wennen aan ons. Sinds we nagenoeg elke wedstrijd in een vaste opstelling spelen, komen de punten er eigenlijk ook.”

Meer dan eens was Kooymans, die op het middenveld het spel verdeelt, met zijn doelpunten belangrijk voor het elftal. “Dat is eigenlijk ook sinds het met het hele elftal wat beter begint te lopen”, concludeert hij. “Vanwege mijn vakantie heb ik de voorbereiding gemist en zodoende was de eerste competitiewedstrijd ook de eerste wedstrijd die ik dit seizoen speelde. Vervolgens heb ik met de nodige blessures te maken gehad, maar sinds ik daar vanaf ben, pik ik ook mijn goaltjes mee.”

“VAAK VERLOREN WE IN DE SLOTFASE DOOR PERSOONLIJKE FOUTEN”

Dat DHL de stijgende lijn heeft ingezet, komt onder meer doordat de ploeg weer vertrouwen heeft. “Dat is belangrijk, want aan het begin van het seizoen voetbalden we vaak niet eens veel minder dan we nu doen, maar toen zat het er steeds net niet in. Vaak waren de tegenstanders niet eens beter, maar verloren we in de slotfase door persoonlijke fouten en dan is dat toch iets waar je tegenaan gaat hikken. Dat was in de afgelopen seizoenen ook het geval: we hebben eigenlijk nooit echt om de prijzen meegedaan.”

De teleurstellende resultaten van de afgelopen seizoenen hadden echter nooit een negatieve invloed op de sfeer bij ‘de Leeuwen’. “Ik heb tijdens mijn loopbaan al bij heel wat clubs rond mogen kijken en dan zie je dat DHL toch echt wel een amateurvereniging is. Binnen de club staat iedereen voor elkaar klaar en is er een prima sfeer. Ik vind het leuk om te zien dat in een tijd waarin veel clubs hun spelers betalen, een trainingskamp in het buitenland beleggen of op een andere manier spelers proberen te binden, deze club het hartstikke goed doet zonder hieraan mee te doen.”

Dit komt onder meer door de teamgeest die er in de selectie van Hooning is. “Maar de jongens die al tijden samenspelen nemen nieuwe jongens ook makkelijk op in de groep”, zegt de 33-jarige ICT-medewerker bij TU Delft. “Dat heb ik ruim drie jaar geleden, toen ik nieuw was gemerkt en dat is nu niet anders. Ook de jongens die er dit seizoen zijn bijgekomen passen zich goed aan. Zo is de sfeer hier altijd goed.”

“HET GOEDE AAN DEZE SELECTIE IS DAT HET EEN MOOIE MIX IS VAN JONGE EN WAT OUDERE JONGENS”

Kooymans lijkt, met zijn goede spel en zijn goals, bij DHL altijd verzekerd van een basisplaats. “Maar ik ben niets meer dan een ander. We doen het met zijn allen. Het goede aan deze selectie is dat het een mooie mix is van jonge en wat oudere jongens. Bovendien beschikken we in de groep over verschillende kwaliteiten. We hebben een aantal spelers die zich beter in wat fysieker spel voelen, maar er lopen hier ook echte voetballers. Zelf moet ik het achter de spitsen zeker niet van mijn snelheid hebben. Ik kom uit de DHC-jeugd en ben een technisch vaardige speler met een redelijk inzicht. Zo is het de bedoeling dat ik de spitsen aan het werk zet en ik zelf ook zo mijn goaltjes meepik. De laatste wedstrijden gaat dat best aardig.”

Trainer Dick Hooning valt goed in het pulletje bij zijn ‘nummer 10’. “Maar dat deed Wim van Zinnen, die de afgelopen drie jaar onze trainer was ook. In het begin was het met Dick even wennen, maar dat is altijd zo als er een nieuw gezicht voor de groep staat. Als de resultaten dan tegenvallen werkt dat niet bevorderend, maar inmiddels gaat het hartstikke lekker. De trainer hamert vooral op de fitheid van de groep en wil ons laten voetballen. In de afgelopen wedstrijden gaat het op dat vlak ook beter, maar de trainer weet ook dat er nog meer voetbal in de groep zit. Ik denk ook dat het er dit seizoen uit gaat komen en dat we dan onze wedstrijden makkelijker gaan winnen dan nu het geval is. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons dat ook gaat lukken.”

Naar waar de goede reeks van DHL de ploeg aan het eind van het seizoen zal brengen, kan Kooymans alleen maar gissen. “Maar het zou mooi zijn als we, anders dan de afgelopen jaren, ons een wedstrijd of vijf voor het eind al veilig hebben gespeeld. Verder hebben we nog drie wedstrijden te spelen in deze periode en staan we drie punten achter op de koploper. Daar moeten we dus ook voor gaan. Als we op deze manier verder gaan, kan er nog van alles gebeuren, want je weet nooit wat er gaat komen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12