Afbeelding

Dick Hooning en DHL als vrienden uit elkaar

sport

Editie: Week 43, Jaargang 20 |

DELFT – Dick Hooning is niet langer hoofdtrainer van DHL. Dat hebben het bestuur van de groenwitten en de trainer in onderling overleg besloten. Een verschil van inzicht over de sportieve toekomst van de club ligt ten grondslag aan deze breuk.


Voorzitter Paul de Bree benadrukt dat het besluit in onderling overleg is genomen. “Het was iets dat al enige tijd sluimerde. De visie van het bestuur en die van Dick over de toekomst van DHL op sportief gebied botsten. Hierbij gaat het bijvoorbeeld over het doorvoeren van een verjonging van de selectie en de vraag of we de toekomst ingaan met eigen mensen of dat we mensen van buitenaf aantrekken. Dit verschil van mening heeft zijn weerslag gehad op zijn werk bij de club en daarom hebben we in onderling overleg besloten dat het beter is dat onze wegen scheiden.”


Hooning is het met de keuze eens. “Toen ik aan de klus bij DHL begon wist ik dat het lastig zou worden. Als de selectie fit was gebleven en iedereen braaf zou komen trainen, zouden we mee hebben kunnen draaien. Dat was niet het geval en dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Ik heb geprobeerd de selectie te verbreden, maar dat is niet voldoende gelukt. Dan kun je blijven pappen en nathouden, maar daar ben ik de man niet naar. Daarom hebben we na ruim een seizoen, besloten dat het beter is dat onze wegen scheiden. Ik wens de club alle succes.”


Als mogelijke opvolger van Hooning wordt de naam van Jan van den Akker genoemd. “Dat gerucht kan ik verwijzen naar het rijk der fabelen”, zegt voorzitter de Bree. “Jan is al geruime tijd adviseur bij ons, al noemt hij zichzelf liever praatpaal. Het kan zijn dat hij de komende tijd wat dichter bij de selectie komt te staan, maar Dicks taken worden voorlopig overgenomen door Paul Koekenberg, momenteel trainer van het tweede. We hopen als bestuur zo snel mogelijk een vervanger te presenteren; daar gaan we nu naar op zoek. We hebben nog geen lijntjes uitgegooid, want het besluit is pas net genomen. De vraag is nu of  de opvolger van Dick iemand wordt die de rest van het seizoen afmaakt, of dat we iemand voor de lange termijn aanstellen. We hopen daar snel duidelijkheid over te krijgen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12