Afbeelding

ONDERTUSSEN IN DE WIJK

Algemeen

Editie: Week 24, Jaargang 21 |

Maria Wensveen (59): 'We zijn blij dat Breed Welzijn Delft deze nieuwe plek zo snel voor ons heeft geregeld.'

Delft bruist van de welzijnsactiviteiten. Van een potje biljart tot yoga en van koersbal tot schilderen. Na de beslissing van de Delftse gemeenteraad om enkele buurthuizen te sluiten moest een aantal organisatoren noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. Met succes. Een serie van zes portretten van betrokkenen, die het buurthuis verruilden voor een nieuwe stek.

'Je hecht toch aan een plek als je daar al tien jaar zit'

DELFT - Voor Maria Wensveen was het even slikken toen ze haar maandelijkse boekbespreking niet langer meer kon houden in buurthuis Onder de Schie aan de Rotterdamseweg. Maar stukje bij beetje raakt de 59-jarige Delftse met haar groep van dertien 50-plus vrouwen al aardig gewend aan Wijkcentrum Wippolder.

Daar komt de groep op elke laatste woensdagochtend in de maand bijeen. "Dat doen we al meer dan tien jaar", vertelt de lerares Nederlands op het Stanislas College. "Het is een groep van 50+ die momenteel bestaat uit alleen maar vrouwen. Die graag lezen en meer willen weten over schrijvers en literaire stromingen. We lezen allemaal hetzelfde boek elke maand. Op onze maandelijkse bijeenkomst houd ik daar een praatje over en wisselen we onze ervaringen uit."

Wensveen betreurt de verhuizing van Onder de Schie naar De Wippolder. "Maar", zo stelt ze, "dat is misschien de bekende gekleurde bril, omdat je toch hecht aan een plek als je daar al tien jaar zit. Maar voor sommige deelnemers die niet zo goed ter been zijn is het wel verder weg nu. Aan de andere kant zijn we blij dat BWD deze nieuwe plek zo snel voor ons heeft geregeld. Een prima ruimte ook, alleen wel minder gezellig. Maar ook dat went."

Toos Thoolen van Breed Welzijn Delft begrijpt dat het voor de deelnemers wennen is aan de nieuwe plek. "Het duurt altijd even voordat iemand zich echt thuis voelt.  Wij zijn zeer geïnteresseerd in de ideeën van gebruikers zoals Maria. Het gaat er om dat mensen zich welkom voelen in het wijkcentrum. In elke wijk hebben we daarom een spreekuur, voor een persoonlijk gesprek met onze medewerker. Dat kan over van alles gaan: over vrijwilligerswerk, over nieuwe  activiteiten  in het wijkcentrum en natuurlijk over hoe het in het wijkcentrum nog gezelliger en leuker kan worden."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12