Afbeelding

'De verhuizing naar De Wending is soepel verlopen'

Algemeen

Editie: Week 21, Jaargang 21 |

Joke van der Zanden (68): 'We zijn hartstikke blij met onze nieuwe ruimte.'

Delft bruist van de welzijnsactiviteiten. Van een potje biljart tot yoga en van koersbal tot schilderen. Na de beslissing van de Delftse gemeenteraad om enkele buurthuizen te sluiten moest een aantal organisatoren noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. Met succes. Een serie van zes portretten van betrokkenen, die het buurthuis verruilden voor een nieuwe stek.


DELFT - Bewegen is gezond. Zeker als je wat ouder wordt. Joke van der Zanden weet er alles van. De voormalig doktersassistente is inmiddels gepensioneerd, maar er gaat geen dag voorbij dat ze niet fietst, wandelt of gymt. Op dinsdagochtend geeft de 68-jarige Delftse zelf les aan een groep 60-plussers in Buurthuis De Wending.

Bij die gymclub komen wekelijks 25 ouderen in de leeftijd 60 tot 90, die het ochtendje bewegen niet willen missen. "Die draai ik al sinds 1989", vertelt Van der Zanden. "Toen werd ik door de gemeente Delft ingehuurd als docent bij het project 'Meer bewegen voor ouderen'. Toen daar geen geld meer voor was, heb ik de club zelf voortgezet. Dat gebeurde in Buurthuis St. Olof. Tot dat in december ging sluiten."

Gelukkig kon Van der Zanden terecht in De Wending. Breed Welzijn Delft-directeur Emmy Klooster is blij met oplossingen als deze. Zij zegt: "Zoals de wethouder ook had beloofd, kunnen de welzijnsactiviteiten in Delft gelukkig doorgaan. Ook nu er buurthuizen zijn gesloten. We hebben met BWD daaraan kunnen bijdragen, door de overgang van activiteiten naar andere locaties goed te ondersteunen. De vrijwilligers en andere mensen die betrokken zijn bij de activiteiten hebben gelukkig ook veel op eigen kracht kunnen regelen. "

Even zat Joke van der Zanden met de spreekwoordelijke handen in het haar. "Ik kon en wilde deze groep niet in de steek laten. Bewegen is van levensbelang. We zaten geweldig in St. Olof, maar ik moet zeggen dat de verhuizing soepel verliep en hier in De Wending alles ook prima geregeld is. We zijn toch een beetje in de buurt gebleven en zitten op dezelfde tijd en dag in ongeveer dezelfde ruimte. Daar zijn we hartstikke blij mee."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12