POLITIEK in 't kort

Algemeen

Editie: Week 6, Jaargang 23 |

Gemeenteraad bezuinigt op zichzelf

Delftse politieke partijen krijgen dit jaar 20 procent minder budget. Dat laat SP-fractievoorzitter Lieke van Rossum weten. Haar partij had tijdens het debat over de begroting een voorstel ingediend om de kosten voor de gemeenteraad omlaag te brengen. Dat voorstel is vorige week donderdag door een meerderheid van de raad aangenomen. “Iedereen in Delft heeft last van bezuinigingen”, zegt Van Rossum. “De belasting gaat omhoog, buurthuizen sluiten en het afval wordt minder vaak opgehaald. Dan zou het wel heel gek zijn als de gemeenteraad niet ook op zichzelf bezuinigt. Het geld kunnen we goed gebruiken voor belangrijke zaken.” De SP wilde eerder bezuinigen op de vergoeding die gemeenteraadsleden zelf ontvangen, maar dit is door nieuwe wetgeving niet meer mogelijk. Daarom is nu het zogenaamde fractiebudget verlaagd. De bezuiniging levert Delft 10.000 euro op.
 

Politici bezoeken Ypenburg vanwege plannen helihaven

Leden van de statencommissie van GroenLinks brachten woensdag een werkbezoek aan de wijk Ypenburg en buurtcentrum Piet Vink om daar te spreken over de plannen voor een commerciële helikoptervluchten toe te staan vanaf een nieuwe helihaven. GroenLinks maakt zich grote zorgen over de geluidsoverlast voor de omwonenden en over luchtvervuiling in Ypenburg en is daarom tegenstander van de komst van de helihaven. Zij is niet de enige. Ruim 375 omwonenden hebben een zienswijze bij de provincie ingediend, waarmee zij hebben aangegeven bezorgd te zijn over de komst van de helihaven.
 

SGP’er spreekt over geheimen van het Binnenhof

De kiesvereniging van de SGP in Delft houdt dinsdag 10 februari vanaf 19.30 uur een openbare vergadering in de Hofkerk aan de Cort van der Lindenstraat 1 in Delft. Spreker is drs. Menno de Bruyne, fractievoorlichter van de Tweede Kamerfractie van de SGP. Hij zal spreken over het onderwerp ‘De geheimen van het Binnenhof’ en geeft een kijkje achter de schermen van het parlement. Alle belangstellenden zijn welkom.
 

OD stelt vragen over Delftse jihadisten

Jan Peter de Wit heeft namens Onafhankelijk Delft vragen over jihadisme in Delft gesteld aan burgemeester Bas Verkerk. Zo wil De Wit onder meer weten hoeveel Delftse jihadisten al zijn omgekomen, hoeveel er zijn afgereisd naar oorlogsgebieden, hoeveel er zijn tegengehouden, hoeveel weer terug zijn, in hoeverre deze groep in de gaten wordt gehouden of in déradicaliseringsprogramma zitten, welk budget dit jaar beschikbaar is voor de aanpak van radicalisering en of Verkerk bereid is ‘om het toch al extra hoge substantiële dreigingniveau van jihadstad Delft niet nog verder te laten escaleren door enkel nog niet-moslim asielzoekers in Delft toe te laten’.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12