Afbeelding

Scouts zoeken stad en land af naar lege pennen

Algemeen

Editie: Week 40, Jaargang 20 |

De scouts van Scouting Den Hoorn zijn naarstig op zoek naar verbruikte schrijfwaar. Zo hopen ze uiteindelijk een nieuw clubhuis te kunnen bekostigen.

DEN HOORN - Scouting Den Hoorn zamelt op een unieke manier geld in voor een nieuw clubhuis. De jonge scouts recyclen oude pennen, markeerstiften en andere verbruikte schrijfwaar in ruil voor een vergoeding die ten goede komt aan de bouw van het nieuwe onderkomen.
Op school, werk en thuis; in elk laatje wordt door de scouts gezocht naar verbruikte schijfwaar. Alle pennen worden vervolgens gratis naar recyclebedrijf TerraCycle gestuurd. De teller staat momenteel op duizend ingezamelde pennen. De scouts zijn vastbesloten dit aantal minimaal te vertienvoudigen. Maar deze actie betekent voor hen meer dan alleen maar donaties binnenhalen. De inzameling sluit volledig aan bij de groene filosofie waar scouting bekend om staat. “Het ligt binnen de traditie van scouting om veel aandacht aan het milieu te schenken, ook bij ons op de club besteden we hier veel tijd aan”, vertelt leidinggevende Sonja Naber. “Toen één van ons tijdens de groepsraad vertelde dat we geld konden verdienen door lege pennen in te zamelen, besloten we ons meteen bij de BIC Schrijfwaren Brigade aan te sluiten. Dit is een goede manier om scouts in de praktijk aan een beter milieu te laten werken. Elke pen die we inleveren is er eentje minder op de afvalhoop. Dat we hier geld voor ontvangen is natuurlijk helemaal geweldig.”
Na de inschrijving kreeg iedereen binnen de scouting al snel het verzoek om zoveel mogelijk pennen in te zamelen.  Op de scouting werd een inzameldoos neergezet en op het mededelingenbord kwam een oproep te staan. Binnen een week brachten de eerste scouts een handjevol oude pennen mee van huis of school. Ook ouders werden ingelicht en het netwerk van de scouts dat inzamelt is enorm gegroeid. Volgens Sonja kwamen hier veel positieve reacties op. “We kregen van sommige ouders te horen dat zij al jaren een doosje vol oude schrijfwaren hadden liggen. Ze wisten niet wat ze ermee moesten. Weggooien was zonde. Nu konden ze er eindelijk eens met een gerust hart afstand van doen.”
De scouting is alle inzamelaars erg dankbaar, maar ze zijn nog op zoek naar meer verbruikte schrijfwaar. Er is nog veel geld nodig voor het nieuwe clubhuis, dus voorlopig zijn alle pennen, markers, correctieproducten en stiften meer dan welkom.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12