Veel gekker moet het niet worden

Algemeen

Onbekenden wisten in de nacht van dinsdag op woensdag in te breken in de sportkantine van RKDEO aan de Sportparkweg in Nootdorp. Hierbij werd een beamer buitgemaakt. De Politie stelt een onderzoek in.

Een zeer grote groep scholieren die het ‘einde van het schooljaar’ wilde vieren, bezorgde de Politie afgelopen dinsdag veel werk. De groep van zo’n 300 scholieren wilde verkleed en al van de dependance aan het Westplantsoen naar een andere locatie gaan. De verplaatsingen van de grote groep scholieren en het gedrag dat zij daarbij vertoonden, zoals het gooien van eieren, veroorzaakte de nodige commotie in de buurt. Op advies van de Politie werden de scholieren op de betreffende schoolpleinen gehouden. De Politie hield een 18-jarige scholier aan op verdenking van opruiing. Een 17-jarige scholier verkleed als James Bond moest ook mee naar het bureau. Hij liep met een nauwelijks van echt te onderscheiden nepvuurwapen over straat.

Agenten kregen dinsdagmiddag een melding dat er in een sloot op de Noordweg in Pijnacker twee kluizen zouden liggen. Toen de agenten gingen kijken in de sloot vlakbij een benzinestation bleken hier inderdaad twee kluizen te liggen. Met behulp van personeel van de Brandweer zijn deze twee kluizen uit de sloot gehaald en meegenomen naar een Politiebureau. Daar wordt onderzocht waar de kluizen vandaan komen.

Politieagenten zagen woensdag 12 mei om 02.20 uur twee scooters met gedoofde verlichting vanuit het winkelcentrum aan de Korte Baan in Nootdorp wegrijden. De agenten gingen direct achter het tweetal aan. Zij konden, ondanks verwoede pogingen, de twee bestuurders niet staande houden. Al snel bleek dat de twee mannen kort daarvoor hadden ingebroken bij een kledingzaak aan de Parade. Daarbij werd een hoeveelheid kleding weggenomen. De Politie stelt een onderzoek in.

Politieagenten controleerden maandagavond op ‘t Haantje een auto met twee inzittenden. De twee waren even daarvoor gezien terwijl ze – volgens de melder - aan het dealen waren. Terwijl de agenten de mannen controleerden, werden zij aangesproken door een andere getuige die had gezien dat één van de twee mannen op de Provincialeweg een vuurwapen uit de auto had gegooid. De agenten vonden op de kruising met ‘t Haantje inderdaad een vuurwapen en hielden de twee 27-jarige Delftenaren aan.

Drie tot nu toe onbekende personen overvielen vorige week zondag rond 22.15 uur een fastfood-zaak aan het Gouden Rijderplein in Delfgauw. De drie bedreigden het aanwezige personeel met een wapen en zagen kans geld mee te nemen. De daders droegen alle drie een bivakmuts en donkere sweaters. Zij zijn na de overval vermoedelijk weggelopen over de brug in de richting van de Kreekrug. Wie getuige is geweest van deze overval of informatie heeft die de Politie kan helpen bij het opsporen van de daders lan contact opnemen met de Recherche van Politiebureau Pijnacker-Nootdorp via telefoonnummer 0900 - 8844.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12