VV Schipluiden-trainer Piet Doorn weet dat de tactiek het verschil niet gaat maken

Algemeen

Piet Doorn: “De vorm van de dag bepaalt wie zondag de punten pakt.” (foto: Roel van Dorsten)

SCHIPLUIDEN – Piet Doorn maakte de derby tussen VV Schipluiden en SV Den Hoorn al haast ontelbare keren mee. Eerst als jeugdspeler, daarna jarenlang als speler van de hoofdmacht, zondag wederom als trainer.

De 52-jarige Schipluidenaar weet dus waarover hij praat. En hij weet: “Het is áltijd een spektakel. Het is altijd hartstikke druk. Ook dit jaar belooft het weer een spektakel te worden. Iedereen bij ons is scherp. Sommige jongens trainen zó dat ze er tegen Den Hoorn bij kunnen zijn. Het probleem is dat ik maar elf spelers op kan stellen. Ik heb dus eigenlijk een luxeprobleem.” 

Piet Doorn weet dat er rond de derby tussen de Belgen en de Bokken ok een hoop spanning hangt. “Hoe gaan de spelers met die spanning om”, vraagt hij zich daags voor de wedstrijd al af. “Vertaal je dat naar werklust, of ga je gekke dingen doen? We moeten zorgen dat we scherp zijn.” Daarnaast kan de einduitslag van kleine dingen afhangen, weet Doorn. “Vorig jaar bijvoorbeeld waren er na afloop van de met 5-2 verloren uitwedstrijd ‘kenners’ die zeiden dat onze tactiek niet klopte. Thuis speelden we precies hetzelfde, maar toen wonnen we. Toen klopte dezelfde tactiek dus wèl…”

‘ALS JE DAT IN DE KRANT ZET GAAN ZE WAARSCHIJNLIJK EEN ANDER SYSTEEM SPELEN’
Piet Doorn baseert zijn trainingen meestal op wat er de vorige wedstrijd is gebeurd en vooral op wat er toen niet goed ging. Dat deed hij afgelopen week dus ook. Daarnaast weet hij hoe Den Hoorn speelt en daar speelt Doorn graag op in. “Maar als je dat in de krant zet gaan ze waarschijnlijk een ander systeem spelen.” Hij haalt er z’n schouders voor op. “Dan moeten we ook dáár mee omgaan.” 

Het publiek kan zondag rekenen op een hoop spektakel, weet de 52-jarige oefenmeester wel zeker. “Er gaat in elk geval veel gebeuren. Ik denk dat beide ploegen niet afwachtend gaan spelen, maar juist vol voor de winst gaan. Een gelijkspel heb je tegenwoordig niet veel meer aan. Als iedereen z’n best doet bepaalt de vorm van de dag uiteindelijk wie de punten pakt.” Doorn hoopt uiteraard dat die punten op Sportpark Keenenburg blijven. “Dán is mijn dag geslaagd.” Hij hoopt op net zo’n pot als vorig jaar, toen de rivaal thuis met 3-0 werd geklopt. “In Den Hoorn waren we eerder dat seizoen kansloos en verloren we met 5-2. We werden weggetikt. Een half jaar laten wonnen we thuis met 3-0. Dan zie je toch dat wij vooruit zijn gegaan. Het is echter geen garantie dat het zondag wèèr zo gaat…” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12