Wat ik zeggen wil... zondag 27 december

Algemeen

Delft bouwt? Delft sloopt! DELFT – Nee, dit is niet Grosny, dit is Delft. Een foto van een ooit fier gebouw van Delft. Niet alleen een gebouw dat met zijn glazen trappenhuis een baken vormde aan het einde van de Phoenixstraat, maar dat ook van bijzondere cultuurhistorische en economische betekenis is geweest voor Delft.

Deze toren, Bacinol genaamd, was bestemd voor de fabricage en onderzoek naar penicilline. Met de bouw werd in 1948 gestart en het werd in 1950 opgeleverd. Het ontwerp is van de architect V. Jockin, die meerdere gebouwen voor de voormalige Gist en Spiritusfabriek maakte. Het gebouw heeft de nieuwe architectuurgids van Delft niet gehaald. Deze zag afgelopen dinsdag op feestelijke wijze het levenslicht. Men zegt wel eens ‘alcohol maakt meer kapot dan je lief is’. Voor Delft zou ik die willen omzetten naar: ‘Een tunnel maakt meer kapot dan je lief is’.

Arjan Hebly, architect, Delft 


Postkantoortje weg


DELFT – Het postkantoortje in De Hoven gaat per 1 januari weg! De mensen moeten dan naar de Vrijheidslaan. Bij de DA Drogist aldaar is het Postkantoor dat destijds in de Bikolaan was gevestigd. Nu de Papsouwselaan is opgeleukt, er een enorme parkeergarage verrijst en het winkelgebied zo aantrekkelijker moet worden, mag een Postkantoor toch niet ontbreken? Er wonen in het gebied veel bejaarden voor wie de afstand naar de Vrijheidslaan te groot is. ‘Thuisbankieren’ is er voor velen van hen ook niet bij, omdat ze geen internet hebben. Een wijk die zo dichtbevolkt is met veel flats hoort ook een Postkantoortje in de buurt te hebben.

H. Van Oosten, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12