Het wordt moeilijk voor DHL, maar Marvin van der Krogt ziet nog kansen

Algemeen

DELFT – Dat wordt nog een aardig linke soep voor DHL. Anders gezegd: het wordt kielekiele of DHL ook volgend seizoen tweedeklasser is. Een derde plek van onderen, nog twee pittige wedstrijden voor de boeg (tegen ADO Den Haag en dvv Delft), een Laakkwartier dat met slechts één punt minder in de DHL-nek hijgt, het zal erom spannen.

Weet ook Marvin van der Krogt (28), voetballer met een duidelijk DHC-verleden, maar intussen aan z'n alweer vierde seizoen bij DHL bezig. Het houdt hem vanzelfsprekend bezig, die benarde positie van z'n team, hij zal dat niet ontkennen. "Je had liever tien punten méér gehad, dan was je klaar geweest".
 
-Verbaast het je dat DHL in deze benarde situatie verzeild is geraakt?
"Nee. Ik had wel ingeschat dat in deze klasse een redelijke tweedeling zou zijn. Maar ik had ook wel verwacht dat we zes, zeven punten méér gehad zouden hebben. Dat is helaas wat lager uitgevallen. Overigens had ik zeker nièt verwacht dat we ons fluitend zouden handhaven". 

-Dat jullie staan op de plek waar je nu staat, heeft dat met een gebrek aan kwaliteit te maken?
"We hebben niet zo'n brede selectie. Dan zou je dus van een gebrek aan kwaliteit kunnen spreken. We hebben een groep van zo'n achttien spelers die het niveau van het eerste wel aankunnen, maar om dat voor langere tijd vol te houden, dat is dus niet gelukt. Als je goed draait, is het ook makkelijker om twee, drie spelers in te passen. We zijn ook niet constant genoeg. Overigens moeten we nou niet praten alsof we al gedegradeerd zijn. We hebben handhaven nog steeds in eigen hand. Dat kán nog wèl". 

DHL beleeft in die zin een nogal apart seizoen dat het redelijk vaak scoort, maar dat het ook te veel en te makkelijk tegendoelpunten moet slikken. DHL schopte en kopte het tot 55 doelpunten. Er zijn maar drie teams die tot nu toe productiever waren. Maar DHL incasseerde ook liefst 64 tegentreffers. Alleen rode lantaarndrager Wateringse Veld maakte het wat betreft bonter. 

-Jij bent verdediger. Trek je je dat aan?
"De laatste twee wedstrijden sta ik verdedigende middenvelder. Ik speel ook centraal in de verdediging, dat maakt me niet uit. Ik voel me natuurlijk wel verantwoordelijk voor het verdedigende deel. Ik dénk ook eerder verdedigend dan aanvallend. Maar ik denk dat we vooral als elftal tekort schieten. Ik maak daar deel van uit. Maar het is niet zo dat alleen onze verdedigende linie tekort schiet. Juist als je een niveau hoger speelt, moet je het met z'n elven doen". 

-Zijn jullie niet eigenlijk te vroeg gepromoveerd?
"Nee, dat vind ik niet. Qua leeftijdsopbouw hebben we een redelijke groep. De promotie was een bonus, vorig seizoen. Dan ga je er uiteraard voor om je te handhaven. Maar ik zei al: we gingen er nièt vanuit dat dat fluitend zou lukken. Ja, ik vind dat er qua niveau een duidelijk verschil is tussen de derde en de tweede klas. In de derde klas wordt meer en beter gevoetbald. Aan de andere kant: er zijn in onze afdeling drie ploegen die er duidelijk bovenuit steken. VELO en ADO Den Haag zijn een klasse apart. En ik vond UVS, toen wij ertegen speelden, veruit de beste ploeg. VELO is alleen een stuk constanter geweest. Onderin ontlopen de ploegen elkaar niet zo veel". 

-Merk je iets van druk, van spanning?
"Dat valt eigenlijk wel mee. Ik kan niet zeggen dat er sprake is van irritaties of van een explosieve sfeer. Maar dat voetballen leuker is als je vaker wint, dat is duidelijk. Als je een aantal keren verliest, gaat dat altijd wel ten koste van de sfeer. Ik baal zelf ook behoorlijk als ik verloren heb. Een biertje direct na een wedstrijd smaakt mij sowieso al niet zo, maar als we verloren hebben helemáál niet. Ja, het heeft wel degelijk invloed op mij". 

-Trainen jullie nu anders?
"Niet wezenlijk. Je merkt, bijvoorbeeld, wel dat de trainer na een nederlaag erg teleurgesteld is. Maar hij probeert er dan dinsdags toch weer een leuke training van te maken. Het is niet zo dat er nu wezenlijk andere oefenvormen uit de hoge hoed getoverd worden". 

-Mocht DHL onverhoopt uit de tweede klas kukelen, heeft dat dan nog invloed op waar je volgend seizoen speelt?
"Nee. Ik blijf lekker bij DHL voetballen. En van wat ik zo om me heen hoor geldt dat voor de meeste jongens. Al weet je het natuurlijk nooit helemáál zeker…"

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12