Frisse, nieuwe start levert Vitesse Delft de Stad Delft Bokaal op

Algemeen

DELFT – Op dinsdag- en woensdagavond was duidelijk geworden waar iedereen aan toe was. En dus konden op zaterdag de finalepoules van de Stad Delft Bokaal worden gespeeld worden.

In poule A streden Concordia, DHL, Full Speed en SEP om een plaatsje in de finale, terwijl poule B bestond uit DHC, Vitesse Delft, Delfia en DVC. Alle clubs namen voor aanvang van hun eerste wedstrijd een minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan Pim Beukema, de man die zeven jaar lang verantwoordelijk was voor de invulling van deze Schoppen Troef-pagina. Pim was in de Delftse voetbalwereld een graag geziene gast en zijn humor, fijne persoonlijkheid en waardevolle bijdragen zullen dan ook node gemist worden. 

Na de indrukwekkende minuut konden de wedstrijden beginnen. Menig liefhebber keek uit naar de confrontatie tussen DHC en Vitesse Delft die, zo werd verwacht, onderling zouden uitmaken wie er in de finale zou spelen. Na een eerste helft, waarin DHC het beste van het spel had en een tweede helft waarin de rollen omgedraaid waren, moesten shootouts het duel beslissen. De ploeg van Robin Knoester deed dit het beste. Uiteindelijk mocht DHC na een 2-0 nederlaag tegen Delfia zelfs niet eens aantreden in de troostfinale. 

In de andere poule viel veel minder goed te voorspellen wie de finale zou halen, want met drie derdeklassers en een tweedeklasser leken de onderlinge verschillen veel minder groot. Uiteindelijk was het DHL dat na 1-0 overwinningen tegen Concordia en Full Speed en een 3-1 overwinning op SEP in de finale mocht aantreden. 

“En dat is knap”, vertelt trainer Wim van Zinnen trots. “Want als je op dinsdag al in een poule met DHC en DVV Delft zit, is het geen schande om niet door te dringen tot de finalepoule. Dat dit wel is gelukt, betekent een mentale opsteker voor die jongens, zeker als je ziet dat we een paar belangrijke spelers uit het afgelopen seizoen zijn kwijtgeraakt. Als je dan op zaterdag in die poule komt, weet je van tevoren dat de ploegen elkaar niet veel ontlopen en dat bleek ook wel. Uiteindelijk is het mooi dat we die finale hebben gehaald en nog een tijdje leuk hebben meegedaan. Uiteindelijk bleek Vitesse met 4-1 een maatje te groot en dat is jammer, maar geen drama.” 

Leuke start
Ook de nieuwe hoofdverantwoordelijke bij Vitesse Delft, Robin Knoester, kon met een goed gevoel terugkijken op het weekend. “Het is een leuke start van het nieuwe seizoen, je ziet iedereen weer en dat is erg gezellig”, vindt hij. “Vorig seizoen is voor ons nogal teleurstellend verlopen en dan is het fijn dat je hier een goed resultaat behaalt. Ik ben dan nu wel de nieuwe hoofdtrainer, maar ik zat al even bij de club en ken er de meeste mensen wel. Ik heb de beschikking over een goede, jonge ploeg en we gaan ons best doen om verder te bouwen en het goede gevoel mee te nemen naar de competitie. Dat we de Stad Delft Bokaal mee naar Tanthof nemen is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk gaat het erom dat je er begin september gewoon staat.” 

Iemand voor wie Knoester een belangrijke rol in zijn jonge elftal ziet weggelegd, is aanvoerder Rudi Smit. De stijlvolle aanvaller kan zijn ploeggenoten met zijn ervaring veel leren en Smit bleek in de finale met een doelpunt en een assist belangrijk voor de roodzwarten. “Het belangrijkste is dat ik dit seizoen heel moet blijven”, zegt Smit. “Ik heb het afgelopen seizoen met allerlei blessures gekwakkeld en merk nu dat ik gewoon fit ben. Wel is het zo dat dit soort toernooitjes een heel andere inspanning vereisen dan een gewone wedstrijd. Zodoende heb ik er ook spierpijn aan overgehouden.” Over de prestaties van zijn ploeg op het toernooi is Smit te spreken. 
“Ondanks dat we heel wat jongens kwijt zijn geraakt, hebben we een goed voetballende ploeg. Ook denk ik dat het een slimme zet van de club is geweest om Robin Knoester naar voren te schuiven als nieuwe trainer. Vanmiddag bleek dat we als elftal nog niet helemaal zijn waar we horen te zijn, maar we zijn goed op weg. Tijdens de finale zag je dat wij de overhand hadden, maar toen DHL wat meer druk ging zetten, wisten we nog niet helemaal hoe we daarmee om moesten gaan. Uiteindelijk hebben we dit weer recht gezet, maar het is de vraag hoe we hier in de competitie op reageren.”

Boven verwachting
Tijdens de finale moest Smit het opnemen tegen Marvin van der Krogt, de vaste kracht in het centrale verdedigingsblok van DHL. “We hebben boven verwachting gepresteerd afgelopen week”, vond Van der Krogt. “We wisten dat het bij de voorrondes al lastig was om door te dringen tot de finalepoules, maar het is ons toch gelukt. Dat alles vanmiddag dicht bij elkaar lag, was wel duidelijk uit het feit dat we de eerste twee wedstrijden met maar een doelpunt verschil wonnen. In de finale tegen Vitesse Delft hebben we bij een 1-0 door meer pressie te geven gegokt en verloren. Dat leidde nog wel tot de gelijkmaker, maar deed ons uiteindelijk de das om. Je merkt gewoon dat Vitesse een maatje te groot is en dat is ook helemaal niet erg. Waar het om gaat, is dat we er als team stonden en dat we ondanks het feit dat we belangrijke spelers kwijtgeraakt zijn, toch een goede prestatie hebben neergezet.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12