Afbeelding

'Ik zie bittere armoede in de stad'

Algemeen

Editie: Week 9, Jaargang 22 |

DELFT – Oud-raadslid Ingrid Dekker (40) zat twee jaar in de Delftse gemeenteraad maar moest zich na een zenuwontsteking in haar linkerarm terugtrekken. Als lijstduwer van de SP blijft ze pal achter haar partij staan.

-U wilt niet terug in de raad?
"Nee. Ook al is het ontzettend leuk om in de raad te zitten, standpunten daar te presenteren of onderwerpen op de agenda te zetten. Ik moest in 2008 stoppen, al wilde ik graag mijn periode afmaken. Maar het kon simpelweg niet anders, een zenuw geneest heel langzaam. Ik ben op de achtergrond nog betrokken bij de partij, maar ik doe geen commissiewerk meer. Dat is ook niet nodig: de fractie doet het fantastisch, ook zonder mij."

-Is de stad afgelopen jaren ten goede of ten slechte veranderd?
"Ten slechte. De focus wordt vooral op de binnenstad gelegd terwijl voorzieningen in de wijken eromheen worden uitgekleed – bibliotheken, openbaar vervoer, buurthuizen. Ik besef prima dat er moet worden bezuinigd, maar Delft stopt ongelooflijk veel geld in het ontwikkelen van de kennisstad. Wat het ons oplevert, niemand weet het. Volgens mij kost het alleen maar geld. Het verbeteren van de samenhang in de stad is veel belangrijker."

-Welk onderwerp zou meer aandacht moeten krijgen?
"Armoede. Ik zie bittere armoede in de stad, vooral onder kinderen. Terwijl het hen op zo'n verschrikkelijke achterstand zet tijdens de start van hun leven. Armoede drukt overal een stempel op: voeding, sport, slechte concentratie op school. Op basis van eigen observaties durf ik te stellen dat armoede in Delft is toegenomen. Je hoort dingen over lege broodblikjes, je ziet het aan kleding. Je ziet de impact wanneer mensen onder een last gebukt gaan."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12