POLITIEK in 't kort

Algemeen

Editie: Week 22, Jaargang 30 |

Nieuwe stap overname kinderboerderijen
Commerciële partijen geïnteresseerd in het overnemen van de Delftse waterspeeltuinen,  kinderboerderijen en het educatiecentrum De Papaver kunnen sinds vorige week hun offertes opsturen naar de Gemeente Delft.
Onmiddellijke haast naar de brievenbus is nog niet geboden: plannen kunnen tot oktober worden ingestuurd. De voorstellen zullen daarna op hun haalbaarheid worden beoordeeld door een aparte commissie, die los staat van de gemeente en het proces van de overname begeleid. De commissie bestaat uit vijf verschillende deskundigen, van een financieel adviseur van de Rabobank, tot een directeur betrokken bij milieu- en natuureducatie.
De verwachting is dat het College van B en W pas eind dit jaar de knoop doorhakt welke partijen in de toekomst de activiteiten op de kinderboerderijen en waterspeeltuinen in het Delftse Hout en Tanthof gaan organiseren. Eerder werd al bekend dat de gemeente de overdracht van de groenvoorzieningen sneller dan eerder gepland wilde afstoten, mede om meer geld te kunnen bezuinigingen. Oorspronkelijk was de gemeente van plan de kinderboerderijen en waterspeeltuinen eind 2015 over te dragen aan andere eigenaren.


Tenminste drie partijen hebben afgelopen maanden laten weten interesse te hebben en de verschillende voorzieningen over te willen nemen. Ook een groep vrijwilligers, werkzaam in De Papaver, is van plan een voorstel te schrijven, met als doel om enkel het educatiecentrum in het Delftse Hout over te nemen.

 

Tientallen vragen Sebastiaansbrug
Tijdens een speciaal ingelast overleg hebben commissieleden vorige week tientallen vragen gesteld over de vervanging van de Sint Sebastiaansbrug. De SP en Stadsbelangen Delft dienden tezamen al meer dan veertig vragen in.
Het overleg werd van het begin af geheim verklaard, wat betekent dat raadsleden na afloop alle verstrekte informatie niet verder mogen vertellen. Wel is duidelijk dat er uitgebreid tussen raadsleden en VVD-wethouder Lennart Harpe is gesproken over de oplopende kosten van het vertraagde bouwproject. Ook op de agenda stonden de kosten van de twee brugtypes die afgelopen jaren zijn overwogen om te bouwen. Oppositiepartijen SP en Stadsbelangen Delft pleitten al enige tijd om af te zien van de huidige bouwplannen en terug te keren naar het oude brugtype. Eerder liet wethouder Harpe de gemeenteraad weten dat terugvallen op het oude brugtype ook tot meer kosten zou leiden. Om welke bedragen het hier gaat is niet bekend, deze bedragen zijn vanaf het begin van het bouwproject door de gemeente geheim verklaard.
Vorig jaar besloot de gemeente om de Sebastiaansbrug, al jarenlang afgesloten voor vrachtwagenverkeer, toch te vervangen door een zogenaamde tafelbrug, een brug waarvan het wegdek recht omhoog kan worden gedrukt. De kosten voor het bouwen van dit brugtype zouden ondertussen tot tien miljoen euro duurder zijn geworden, vergeleken met de oorspronkelijke bouwplannen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12