Wie volgt Pierre van Hauwe op en wint de kop van Hugo?

Algemeen

Pierre van Hauwe is de Bekendste Delftenaar 2007. Hij ontving de Hugo uit handen van de winnaar van 2006, burgemeester Bas Verkerk. (foto: Jesper Neeleman)

DELFT – In de laatste editie van de krant Delft op Zondag van 2008, op zondag 28 december wel te verstaan, publiceert deze krant de winnaar van de verkiezing van De (Bekendste) Delftenaar 2008.

De grote vraag daarbij is natuurlijk: wie volgt dirigent Pierre van Hauwe, die de titel van 2007 in de wacht sleepte, op? Want het gaat er bij deze verkiezing niet alleen om of hij of zij een bekende verschijning is in de stad, maar ook of de persoon in kwestie in 2008 in positieve zin in het nieuws is gekomen. En, en dat is zeker niet onbelangrijk bij deze prestigieuze verkiezing, of hij of zij daadwerkelijk iets zinnigs voor de stad heeft gedaan. Dus wie o wie komt in het rijtje met zijn of haar illustere voorgangers terecht en mag zich een jaar lang de (bekendste) Delftenaar van 2008 noemen? Bekende Delftenaren als oud-burgemeester Hein van Oorschot, ondernemer/politicus Martin Stoelinga, Vermeercentrumoprichter Wim van Leeuwen, oud-wethouder Rik Grashoff, Reptielenzoo Serpo-eigenaar Walter Getreuer en de huidige burgemeester Bas Verkerk zijn reeds een keer verkozen tot de Bekendste van Delft. Zij zullen, zoals het volgens de regels nu éénmaal is vastgesteld, niet nóg een keer op het hoogste treetje van het Bekende Delftenaarpodium staan. Wie dan wel deze eretitel toekomt, is aan u, de lezer van de krant Delft op Zondag. En u maakt ook uit wie er uit de fameuze Top 100 van Bekende Delftenaar kukelt of er juist met stip in opduikt. Binnenkort (dat betekent dus dat het nu nog niet kan, maar straks wel) kunt u via een bon in de krant of via onze website www.delftopzondag.nl stemmen op de man of vrouw (waar het overigens wel een keer tijd voor wordt) van uw keuze. De krant Delft op Zondag stelt het overigens ook zeer op prijs als u uw keuze motiveert. ‘Hij doet zoveel voor de mensen’, of ‘Wat een kanjer’ vinden we leuk om te lezen en degene op wie u stemt zal er zeker door gemotiveerd worden en nog harder zijn of haar best gaan doen voor de stad, maar wij vegen dat soort motivaties op één grote hoop onder de noemer ‘Een hart onder de riem steken’. Maar deze krant, nog steeds de enige die in Delft op zondag verschijnt, verwacht wel iets meer intellectueel vertoon van onze lezers. Wij hebben u, de lezer, zeer hoog zitten en je moet er tenslotte ook iets voor doen. Degene die stemt op de latere winnaar en ook nog de, naar het oordeel van een uiteraard deskundige jury, allerbeste motivatie weet te bedenken kan rekenen op een leuke prijs. 

De komende weken laat de krant Delft op Zondag ook oud-winnaars en net-niet-winnaars aan het woord. Hoe beleefden zij hun uitverkiezing en hoe is het om wèl altijd in de Top 100 te staan, maar nooit te winnen? Wie zijn de duistere krachten achter de verkiezing? Is de stemmachine niet gemanipuleerd? Wie verzamelt de meeste volmachten en waarom is dit een verkiezing zonder stembureau? Is het één grote doorgestoken kaart? Worden er nog stemmen geronseld in de stad en vindt u het ook niet erg opvallend dat die ene meneer opeens wel erg veel biertjes weggeeft in het café? Kortom: alle ins en outs van de verkiezing van De (bekendste) Delftenaar van 2008 leest u de komende weken in deze krant. En op 1 januari zal iedereen dan weer kunnen zeggen: deze Delftenaar heeft het verdiend! (MdW)




Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12