Afbeelding

Bij Nacht en Ontij

Algemeen

Editie: Week 15, Jaargang 21 |

Ik heb het de afgelopen weer druk gehad, maar het was wel hartstikke leuk. Ik ben een aantal feestjes afgegaan en als je daar dan zo rondloopt, merk je wel dat er in de binnenstad wel echt behoefte is aan een feesttent in Delft.
Ten eerste ben ik naar het feest van De Heeren van Barca geweest. Zij organiseren elk jaar een feestavond, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit keer was het bij DHC. Het leuke aan dat soort avonden is dat half Delft er altijd aanwezig is. Verder was er pas ook de Pink Friday bij de Brasserij aan de Brasserskade. Ook daar heb ik me goed vermaakt.
Wat me de laatste tijd wel pijnlijk duidelijk wordt, is dat er in de binnenstad geen plek is waar 15- of 16-jarigen terechtkunnen. Er is gewoon behoefte aan een goed feestcafé in de stad en daar moeten we onze schouders onder zetten.
Wat ook leuk was, was de whiskyproeverij met de businessclub van Ring Pass. Hierover wil ik nog wel een kleine anekdote vertellen. Er zat een man te vertellen dat hij zijn whisky aan het drinken was en dat zijn vrouw hem zei dat hij de hond moest uitlaten. Hij zei: “Ik heb gezegd dat ze die hond maar in de keuken moest laten schijten en dat ik dat later wel op zou ruimen. Ik zat van whisky te genieten en dan wil ik niet gestoord worden.”
Verder ben ik ook in de Spoorzone geweest en daar kwamen wat leuke cijfers naar voren. Zo blijken er zeven Eiffeltorens aan staal in de bewapening van het beton te zitten en zijn er voor alleen de fundering van het station al 1600 palen de grond in geslagen en ligt hier 32 kilometer aan leidingen onder de grond.
Ten slotte wil ik iedereen, maar vooral de ondernemers, uit de binnenstad wijzen op het feit dat op maandag 15 april de bijeenkomst van Tussen de Geveltjes in Theater de Veste is. Hier kunnen ondernemers zien wat de plannen zijn om de binnenstad aantrekkelijker te maken en hierop reageren. Ik denk dat als we samen een blok vormen en niet allemaal in losse verenigingetjes, dat we meer voor elkaar kunnen krijgen. Daarom roep ik iedereen op om er naartoe te komen.
Dat was het weer voor deze keer. Misschien zie ik u op zaterdagmiddag 13 april wel bij Café Waldi’s op de hoek van het Noordeinde en de Wateringsevest. Daar is een touwtrektoernooi en tien procent van de dagopbrengst gaat naar de CliniClowns. Nu ben ik zelf niet zo’n trekker, maar aan de dagopbrengst wil ik wel meewerken.

Leo Quack
Nachtburgemeester van Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12