Afbeelding

Delvenaar in beeld: Willem Hake (57), koerier

vaste rubrieken

Editie: Week 40, Jaargang 20 |

- Wat ben je hier in de Antoon Coolenlaan aan het doen?
“Ik ben de hond aan het uitlaten. Elke avond wandel ik lekker met de hond. Regen of zonneschijn, maakt niet uit. Als ik een dag hard gewerkt heb, kan ik op deze manier lekker ontspannen.”

- Heb je afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“Ik vind mijn werk leuk, dus ja, ik heb wel wat leuks gedaan.”

- Wat doe je precies voor werk?
“Ik zit bij DHL als koerier en dat doe ik nu bijna 5 jaar. Daarvoor ben ik 37 jaar postbode geweest. Ik doe dit werk met heel veel plezier. Ik rijd hier in de binnenstad van Delft om pakketten te bezorgen.”

- Lekker onderweg zijn, vind je wel belangrijk…
“Buiten zijn, ja. Binnen werken vind ik maar niets. Ik heb weleens een paar weken binnen moeten zitten voor mijn werk. Dan gaat het wel kriebelen, want dan wil ik weer naar buiten. En wat ik zeg, ik heb op deze manier gewoon heel veel plezier in mijn werk. Ik werk nu 42 jaar en ik peins er niet over om te stoppen. Buiten dat de regering daar een stokje voor gestoken heeft, natuurlijk.”

- Wat is jouw nieuws van afgelopen week?
“Dat ze de moordenaar van Pim Fortuyn proefverlof willen geven. Ik vind het belachelijk. Als je zoiets uitvreet, heb je geen recht meer op vrijheid.”

- Je vindt dat daar nooit uitzonderingen voor mogen worden gemaakt?
“Nee. Als je tot levenslang veroordeeld wordt, hoor je levenslang in de gevangenis te zitten. Hij heeft dit heel bewust gedaan en dan heb je wat mij betreft geen recht meer om over straat te lopen.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12