Zijkant...

Algemeen

Het was echt stomtoevallig. Ik kijk namelijk bijna nooit televisie. Daar geeft die vent van me gewoon de gelegenheid niet voor. Hij heeft de afstandbediening altijd vlakbij zich, dus waarom dat ding zo heet begrijp ik al jaren niet. Maar goed, ik moest even wat pakken. Nee, nièt m'n man, schei uit, zeg. Hij zat naar tennissen te kijken, op Eurosport of zoiets.

Hoorde ik die commentator over een tennisser zeggen van wie ik geen flauw idee heb hoe die heette: 'Dat hij even een toiletpauze heeft gehad legt 'm geen windeieren'. Ik weet niet hoe dat komt, maar daar moest ik wel om lachen. Over wind en storm gesproken: als ik dit schrijf schijnt het, morgen, keihard te gaan waaien. Als die voorspellingen tenminste kloppen. Misschien is het wel weer een storm in een glas water. Voor de zekerheid doe ik vannacht m'n gebit er maar niet in, anders doe ik weer geen oog dicht. Dat denk ik trouwens wel vaker, als ik het weerbericht hoor. Dan voorspellen ze 'plaatselijk een bui' en dan besef ik maar al te goed dat we de pech hebben dat Nederland zo'n klein landje is. 

Intussen ben ik best wel blij dat we een Kabinet hebben. Alleen vind ik het een beetje zielig als je ziet hoe ze met elkaar omspringen. Ik bedoel: die lui van de oppositie hakken maar in op die lui van het Kabinet. En dat allemaal in het landsbelang, mag je toch aannemen. Maar het is toch van de gekke dat ze bij de PvdA van plan geweest zijn die Rutte onderuit te halen omdat hij vrijgezel is? Hebben we eindelijk een Regeringsleider voor wie het gezin geen hoeksteen des aanstoots is, proberen ze hem daarop te pakken omdat ze bij officiële gelegenheden dan een gastvrouw moeten inhuren. En dan dat gehak op die Leers. Ook die pakken ze keihard aan. Dat heeft één voordeel: weten we eindelijk waar HardLeers vandaan komt. Trouwens, ik heb er niet veel kaas van gegeten, maar die Cohen voelt zich volgens mij ook niet echt als een vis in het water. Ze noemen hem niet voor niks Hell of a Job Cohen. En dan las ik ook nog over die CDA'er die in gewetensnood schijnt te verkeren. Dat kan dus wèl. Hij heeft een heel aardige buurman, die ook altijd zo trouw voor de planten zorgt als hij met vakantie is. Maar nu is gebleken dat die buurman een fervent PVV'er is. Tja, en wat nu? Wordt dat gedogen of niet? Er gaat, dat is wel duidelijk, heel wat gedemonstreerd en gestaakt worden en zo, nu we dat Kabinet hebben. Achttien miljard bezuinigen, het is ook geen kattedinges. Iedereen begrijpt dat er bezuinigd moet worden, maar dan wel graag ergens anders. Dat onze Gemeente, om een voorbeeld te noemen, de subsidie aan Speakers wil afbouwen, schijnt ook de schuld te zijn van het Kabinet en z'n gedoogclub. Als Speakers het niet redt, waar moet die jeugd dan herrie shoppen? De cultuur krijgt het zwaar te verduren. Mooi woord, in dit verband, verduren. Het moet juist goedkoper. Maar ja, hoe?

Wiesje Gort-Droog

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12