Hemd van het lijf

Algemeen

Onder het pseudoniem DJ Di Vino bezorgt Vincent van der Hulst (22) het Delftse uitgaanspubliek mooie avonden. En zijn ster is rijzende.

1. Waarom wilde je hier, in Speakers, gefotografeerd worden?
“Omdat ik hier als klein jongetje kennisgemaakt heb met het Delftse uitgaansleven. Ik ben hier voor het eerst uitgegaan en ook is dit de plek waar ik mijn eerste avonden gedraaid heb. Zodoende voelt Speakers echt als mijn thuisbasis.”

2. Hoe ben je ooit begonnen met draaien?
“Dat was thuis achter mijn computer. Ik maakte mixjes en zette die op youtube. De reacties hierop waren positief en daarom wilde ik graag verder. Ik heb mijn eigen apparatuur bij elkaar gespaard en ben thuis veel gaan oefenen. Toen ik op een avond bij Breeze draaide, kwam Anthony Lee van Lee entertainment op me af en vroeg me of ik op één van zijn feesten wilde draaien. Dat wilde ik natuurlijk wel en zo is het allemaal begonnen. Dat is inmiddels al zo’n drie jaar geleden.”

3. Waar draai je nu allemaal?
“Ten eerste draai ik hier elke donderdagavond op Speakers. Dat is leuk, want je ziet dat het eigenlijk elke week drukker wordt als ik draai. Daarnaast ben ik aangesloten bij Safe, een organisatie die de muziek verzorgt op feesten voor kinderen tot zestien jaar. Verder speel ik veel op hockey- en korfbalfeesten, schoolfeesten, themafeesten in Speakers, zoals Attractive Beats en Holidaze. Ten slotte draai ik bij Le Paris in Den Haag en voor Sexed up, themafeesten die begonnen zijn in de Thalia Lounge in Rotterdam en waarvoor ik volgende week op het strand van Scheveningen mag draaien. Op www.dj-divino.nl en www.twitter.com/dj_divino is te lezen waar en wanneer ik allemaal optreed.”

4. Wanneer kreeg je door dat je echt talent voor het draaien hebt?
“Dat kwam eigenlijk geleidelijk aan. Als ik een avondje gedraaid had, kreeg ik positieve reacties. De week erna kwamen er steeds meer mensen op mijn optredens af en werd ik ook op andere feesten geboekt. Naast mijn werk in een kledingwinkel ben ik alleen maar met muziek bezig om beter te worden. Muziek is mijn leven, ik heb ook een tattoo met ‘Music is the answer’.”

5. Welke DJ is jouw grote voorbeeld?
“Dat is een heel lastige vraag, want er zijn veel DJ’s die wel iets hebben. Ik denk dat vooral Dyna en Chuckie mijn voorbeelden zijn als het gaat om de techniek. Daarnaast is La Fuente qua produceren een voorbeeld. Hij maakt zelf met het geluid van gitaren en violen zijn housemuziek.”

6. Waar moet een goede DJ voor jou aan voldoen?
“Het belangrijkste is denk ik dat je je sets niet voorbereidt, maar inspeelt op het publiek. Je kunt wel standaard hetzelfde riedeltje spelen, maar als het publiek hier niet op reageert, ben je kansloos. Verder is het belangrijk dat je de juiste overgangen weet te vinden. Het is een uitdaging om nummers die eigenlijk helemaal niet met elkaar matchen toch goed in elkaar over te laten vloeien.”

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan…
“… zou ik ervoor zorgen dat er in Delft meer uitgaansgelegenheden en grote feesten zijn. Die feesten zouden binnen plaats kunnen vinden, maar ook in de buitenlucht. Het zou mooi zijn als Delft het Ibiza van Nederland werd.”

8. In hoeverre is Delft al een feeststad?
“Ik vind dat ze hier in Speakers goed bezig zijn, maar dat er meer uitgaansgelegenheden zouden moeten zijn. Zo kun je ook verschillende doelgroepen aanspreken. In Speakers staat het op donderdagavond bomvol, maar op zaterdag zou het nog beter kunnen. Op dit gebied valt er dus nog wel wat te verbeteren.”

9. Wat is tot nu toe je hoogtepunt als DJ?
“Het is goed dat je er ‘tot nu toe’ bij zegt, want het hoogtepunt moet nog komen, want het kan altijd mooier, beter en groter. Maar ik heb de mooiste herinneringen aan Koninginnedag op de Burgwal. Het stond hier bomvol en iedereen ging uit zijn dak. Dat smaakt naar meer!”

10. Waar wil je uiteindelijk terecht komen?
“Mijn ambitie is om op de grotere dancefeesten te draaien. Hierbij moet je denken aan Dance Valley, Mysteryland, maar ook zeker aan het buitenland. Ik denk dat dat er ook wel inzit. Verder ben ik nu bezig met het produceren van mijn eigen nummers en daarin wil ik groeien. Zo ben ik voor mezelf bezig om steeds beter te worden in wat ik doe.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12