Politiek in 't kort

Algemeen

Editie: Week 24, Jaargang 22 |

Pers niet welkom bij bijeenkomst kinderboerderijen
De verkoop van de kinderboerderijen en waterspeeltuinen in de Delftse Hout en Tanthof begint vorm te krijgen, maar de Gemeente Delft blieft liever geen journalisten meer die het proces van de verkoop volgen. Aanstaande dinsdagmiddag, 17 juni, organiseert de gemeente vanaf 15.00 een bijeenkomst over de verkoop van de Delftse voorzieningen voor geïnteresseerde kopers en verschillende deskundigen. Ondanks de aankondiging van de gemeente dat de bijeenkomst bedoeld is 'voor iedereen die iets wil en kan doen om de voorzieningen te behouden voor Delft' werd deze krant gevraagd om pas vanaf half zeven 's avonds aan te sluiten. De gemeentewoordvoerder laat in haar reactie weten dat de gemeente wil dat initiatiefnemers 'vrijuit' kunnen praten.
In mei werd al duidelijk dat de gemeente Delft de verkoop van de kinderboerderijen en waterspeeltuinen aan het versnellen is. De gemeente hoopt de formele verkoopsprocedures nog voor deze zomervakantie te starten. Oorspronkelijk was de gemeente van plan de kinderboerderijen en waterspeeltuinen pas eind 2015 over te dragen aan andere eigenaren.
Eerder dit jaar werden het Hertenkamp bij het Delftse Hout en de Dierenweide in Hof van Delft overgedragen aan verschillende particuliere organisaties. Cateringbedrijf Firma van Buiten nam de Dierenweide onder haar hoede en heeft aangekondigd het om te bouwen tot een zogenaamd Buurtkippenhok. Het duurzame ondernemerscollectief BuytenDelft nam in april het Hertenkamp over. BuytenDelft heeft eerder aangekondigd ook interesse te hebben om de kinderboerderij in het Delftse Hout en educatiecentrum De Papaver over te nemen.


Gemeenteraad steunt behoud maatschappelijke stage
De gemeenteraad van Delft steunde vorige week unaniem het behoud van de maatschappelijke stage voor Delftse scholieren. In een breed gedragen motie vroegen CDA, SP, GroenLinks, ChristenUnie en Stadsbelangen Delft de PvdA-wethouder Raimond de Prez ook om te onderzoeken wat de kosten zijn voor Delft om de maatschappelijke stage in de gemeente te behouden. De partijen hadden nog graag gewild dat de wethouder ook de baten van de stage zou berekenen, maar dat zou de gemeente te veel werk opleveren. Uiteindelijk schaarden alle tien partijen in de raad zich achter de motie.
Afgelopen dinsdag viel in de Eerste Kamer in Den Haag definitief het doek voor de regeling waarbij scholieren zich bezig houden met vrijwilligerswerk. Het betekent dat Den Haag vanaf volgend jaar geen 75 miljoen euro aan scholen ter beschikking stelt voor de financiele ondersteuning. Wethouder De Prez heeft nu beloofd uit te laten zoeken hoeveel het Delft zou kosten om de maatschappelijke stage op de scholen binnen de eigen gemeente te behouden. Het beleid van de college van B en W is juist gericht om het aantal vrijwilligers te vergroten de komende jaren.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12