Afbeelding

Weinig bijval voor plannen dierenweide, raad praat volgende maand verder

Algemeen

Editie: Week 23, Jaargang 23 |

DELFT – Het was de week van de kinderboerderijen en waterspeeltuinen. Zondag was er een manifestatie voor behoud hiervan, dinsdag kondigde het college aan de kinderboerderij in Tanthof om te willen vormen tot dierenweide en donderdag sprak de gemeenteraad over dit hete hangijzer.

De SP wilde donderdag een voorstel indienen waarin het pleitte voor behoud van kinderboerderijen en waterspeeltuinen in Tanthof. “Maar twee dagen daarvoor kwam het college plots met het verhaal dat ze van Tanthof een dierenweide wilden maken, waarbij het verschil is dat bezoekers dan niet bij de dieren kunnen komen”, vertelt SP-fractievoorzitter Lieke van Rossem. Afgelopen donderdag werd op het Stadhuis over dit plan gesproken. “Best veel partijen waren hier tegen, zelfs coalitiepartijen. Ook Delftenaren die zondag met ons actie voerden zeggen dit echt niet te willen. Ze willen dat het een kinderboerderij blijft.”

-Wat nu?
Van Rossem: “Er is besloten om volgende maand verder te praten over de kinderboerderij en waterspeeltuin in Tanthof. De raad heeft de wethouder Brandligt teruggestuurd om uit te zoeken wat er voor alternatieven zijn en wat dit kost. De wethouder heeft toegezegd dit te gaan doen. Het is weer een stapje, maar we zijn er nog niet. De wethouder zegt dat hij het belangrijk vindt, maar hij moet – vinden wij – ook de daad bij het woord voegen en zeggen: ‘Als we geen partij vinden dan doen wij het’, maar dat heb ik ‘m nog niet horen.”

-Heb je een positief gevoel aan afgelopen week overgehouden?
“Zeker wel. Ik krijg nog elke dag berichten van mensen die handtekeningen willen ophalen en willen doorzetten. De algehele tendens in de raad was wel van: We gaan er niet zomaar een dierenweide van maken. En ik kan me niet voorstellen dat het stadsbestuur dit plan alsnog wil doorzetten.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12