Constant Oliveo haalt terugvallend SV Den Hoorn meedogenloos in

Algemeen

PIJNACKER-NOOTDORP – Het kan verkeren. SV Den Hoorn leek ongenaakbaar. Op een gegeven moment keek de concurrentie met minimaal zeven punten achterstand ontredderd toe. Dat kón niet meer misgaan. Maar kijk nu. Oliveo, dat SV Den Hoorn afgelopen zondag met 3-0 klopte, staat afgetekend bovenaan. Met liefst elf verliespunten minder dan nummer twee SV Den Hoorn.

Wel erg voor de hand liggende vraag aan SV Den Hoorn-speler Stefan Berkhout: Hoe is dat nou toch zo gekomen? Hij: "Dat we zeven punten los stonden was vóór de winterstop. In een periode waarin werkelijk alles lukte. Dat is nu duidelijk nièt het geval. Dan loop je tegen een paar nederlagen aan. Dan is het vertrouwen een beetje zoek. Er wordt hier, in het dorp, natuurlijk ook over gesproken. Vragen ze zich af: Hoe kán dat nou? Wist ik het maar. Dan had ik het zo ver niet laten komen. Maar jammer is het wèl. Vóór de winterstop draaiden we als een tierelier. Alles wat we aanraakten vloog erin. En we hebben toen ook wel wat geluk gehad. Dat hebben we nu nièt. Maar pech is natuurlijk niet de enige reden". 

Het is een waarheid als een koe: een heel seizoen op eenzelfde hoog niveau spelen, dat lukt geen ploeg. "Vóór de winterstop wonnen we ook wedstrijden waarin we minder speelden. Ook na de winterstop nog wel. Dat kan je niet altijd volhouden. We voetballen niet slecht. Ook tegen Oliveo hebben we totaal niet verkeerd gevoetbald. Alleen was de overtuiging er niet. En de doeltreffendheid ook niet. We hebben daar gisteren met z'n allen over gesproken. iedereen kon aangeven waar hij dacht dat het aan ligt. We waren het er wel over eens dat het toch wel een gebrek aan overtuiging is. Daarbij komt: wat doen ploegen als ze tegen de koploper spelen? Dan spelen ze met 200 procent inzet. Zakken ze massaal in. Daar zijn we een paar keer gigantisch mee tegen de lamp gelopen. En dat knaagt dan weer aan het zelfvertrouwen". 

-Trainen jullie anders nu het minder gaat?
Berkhout: "Nee. Er is ook helemaal geen sprake van paniek. De trainer is rustig. Vóór het seizoen hadden we als doelstelling het halen van de nacompetitie. Toen ging het lopen als een speer en hebben we die doelstelling bijgesteld. We moesten voor het kampioenschap gaan. Dat is nu niet meer aan de orde. We moeten ons nu op de nacompetitie richten en daar vol voor gaan".

'WIJ WILDEN ELK DUEL WINNEN'
Nee, dan Mark Milolaza (21). Rechtermiddenvelder van Oliveo. Kroatische vader en moeder, geboren in Nederland, al bijna z'n hele leven Pijnackernaar. Met voetballen begonnen bij Oliveo, daarna DHC en SV Nootdorp en, toen hij van jeugdspeler senior werd, terug naar Oliveo. Vorig seizoen, na de winterstop, speelde hij zich in het eerste. Hij weet dus wat degraderen is. Dit seizoen, óók weer na de winterstop, is hij opnieuw basisspeler. "In het begin van het seizoen heb ik een blessure opgelopen, daardoor ben ik achterop geraakt". Hij speelt het liefst op het middenveld, en dan graag centraal. "Maar de laatste wedstrijden speel ik rechtshalf. Daar kan ik ook wel uit de voeten". 

Milolaza heeft, vindt hij, wel een aardig spelinzicht "Wat ik niet erg goed kan is koppen. Dat is niet echt mijn ding. Nee, dat is niet zo zeer een kwestie van angst, ik weet niet wat het is. De duels, daar knal ik wèl in. Koppen, ik ben er gewoon niet goed in". 

-Hoe komt het dat het zo goed gaat met Oliveo?
Milolaza: "We hebben een jonge selectie, we voetballen ook wel goed. We spelen aanvallend, waar we vorig seizoen nogal verdedigend speelden. We zetten best wel druk. Nee, echt verrast ben ik niet. We hebben genoeg kwaliteit om goed voetbal te spelen. Dat was het verschil met Den Hoorn. Wij wilden elk duel winnen. We wilden zo gauw mogelijk de bal hebben". 

SV Den Hoorn stond zeven punten los. En staat nu een straatlengte achter. Voor Oliveo is het een beetje de omgekeerde wereld. "Wij draaien een constant seizoen. We bekijken het nog steeds van wedstrijd tot wedstrijd. Dat hebben we steeds gedaan. Zo zijn we toch teruggekomen". 

-Voel je nu iets van druk?
Milolaza: "Ik heb dat niet zo. Ik ben vrij nuchter. We willen gewoon goed voetballen. En we moeten nu het laatste zetje geven. We hebben het zelf in de hand". 

-Je bent vorig jaar gedegradeerd. Hebben jullie nu een beter team?
Milolaza: "Ik denk dat we nu meer aanvallend spelen. We zetten nu snel druk, dat is het grootste verschil. Daardoor creëren we meer kansen, daardoor voetballen we allemaal beter".

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12