SV Den Hoorn probeert het nu via de nacompetitie en dat moet lukken, vindt Denis Lazic

Algemeen

DEN HOORN – Denis Lazic had met z'n twee mooie doelpunten een belangrijk aandeel in de 3-2 overwinning die SV Den Hoorn behaalde op de Rotterdamse nacompetitie-tegenstander LMO (voluit: Linker MaasOever).

"Twee keer scoren in een wedstrijd, dat heb ik nog niet zo vaak gedaan. Het waren belangrijke goals, dat was wel lekker". Dát hij er twee inprikte, wil hij nou ook weer niet bescheiden onder de noemer 'geluk' wegmoffelen. Toch: "Ik zou misschien wat vaker op doel moeten schieten. Ik zoek het meer in de steekpass en de assist dan in het scoren". Toch: "Ik heb dit seizoen zeven goals gemaakt, daar ben ik wel tevreden over. Ik ben nooit echt een topscorer geweest". Hij speelt als 'hangende rechtsbuiten'. Wel 'een leuk plekkie', vindt hij. Want: "Verdedigen is nooit m'n sterkste punt geweest. Ik hoef nu niet zo mee te verdedigen. Er is ruimte voor acties, ik heb min of meer een vrije rol om ook naar binnen te gaan. Ik ben ook geen echte buitenspeler. Het bevalt me zo wel goed, ja. En volgens mij is de trainer ook wel redelijk tevreden". 

Lazic (28) speelde dit seizoen alles, op drie wedstrijden na. "Door een schorsing en door vakantie". Hij mag zich al tien jaar vaste prik in SV Den Hoorn 1 noemen. "Al heb ik vorig jaar wel één seizoen in het vierde gespeeld, in een vriendenteam. Ik was het niet eens met het beleid, toen. Er kwamen te veel jongens van buitenaf. Dat past niet bij Den Hoorn. We moeten met eigen jongens spelen. Dat is herkenbaar voor de mensen die komen kijken. Straks komen er ook weer vier jongens ui t de A-jeugd over. Dat is mooi, dat hoort bij Den Hoorn". 

Lazic speelt sinds z'n tiende voor SV Den Hoorn. Daarvóór voetbalde hij in het voormalige Joegoslavië, want daar is hij geboren. We kunnen er natuurlijk niet omheen. Dat SV Den Hoorn op een bijna onaantastbare eerste seizoenshelft een bijna rampzalige tweede helft liet volgen. Waardoor het nagenoeg zekere kampioenschap aan de Hoornse neuzen voorbij ging. En het dekselse Oliveo er met de titel van tussen ging. "Vóór de winterstop wonnen we alles. We hadden ook geen blessures en schorsingen. Na de winterstop hadden we die wèl. En we verloren zes van de zeven wedstrijden. Dat was behoorlijk balen. Daardoor hebben we het kampioenschap verspeeld. Misschien was onze selectie te smal. Nee, we deden niks anders dan vóór de winterstop. We trainden goed, Nee, nee, nee. De mindere resultaten gingen niet ten koste van de sfeer. Die was en is goed. We kennen elkaar allemaal, we komen bijna alleen uit het dorp. We zien elkaar bij wijze van spreken dagelijks in de PLUS-markt en zo. We gaan met elkaar weg. We kunnen alles tegen elkaar zeggen, er wordt veel van elkaar geaccepteerd. Ik denk dat we wat minder geluk hadden dan vóór de winterstop. Ballen die er toen in gingen, kwamen nu op de paal of gingen net niet over de lijn. Maar we hebben het weer goed opgepakt. En hopelijk promoveren we tóch via de nacompetitie". 

-Vind je dat jullie toch wel het beste elftal in jullie afdeling hadden?
"Zoals we in de eerste helft van de competitie speelden wèl. We wonnen ook met 4-0 van Oliveo. Maar misschien had Oliveo wel een bredere selectie. Toen zij met blessures en zo te maken kregen, bleven ze toch constant presteren. Dat heeft ons de kop gekost". 

Lazic is tevreden over z'n trainer, Harrie Biemans. "Een goeie trainer. Hij is gewoon eerlijk en dat is heel belangrijk. Een paar jaar geleden was dat niet zo met andere trainers. Als je ernaast staat, legt hij ook uit waarom. Dat is bij een club als Den Hoorn belangrijk, dat je weet waar je aan toe bent". 

-Heb jij nooit de aandrang gehad het hogerop te proberen?
"Eerlijk gezegd niet echt. Ik weet ook niet of ik dat aan zou kunnen. Ik ben iemand die voor z'n plezier voetbalt. En ik ben geen trainingsbeest. Als je hoger speelt, moet je drie keer in de week trainen. Dat is niks voor mij. Bij Den Hoorn speel ik in het eerste, dat vind ik wel mooi zo. Misschien is het ook wel gemakzucht. Den Hoorn is een heel gezellige club. Als je het ergens naar je zin hebt, waarom zou je dan weggaan? In de jeugd ben ik wel gevraagd door clubs als Westlandia en Voorschoten '97, maar dat was voor mij nooit een issue".

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12