Afbeelding

Harry Biemans hoopt dat de nacompetitie een mooie afsluiter van een mooie periode wordt

sport

Editie: Week 16, Jaargang 21 |

SV Den Hoorn-trainer Harry Biemans heeft met zijn ploeg nog vier wedstrijden voor de boeg, daarna begint de nacompetitie. (foto: Roel van Dorsten)

DEN HOORN – SV Den Hoorn won afgelopen zondag met 3-2 van Teylingen. Helaas moet er een wonder gebeuren wil Den Hoorn nog kampioen worden, beseft ook trainer Harry Biemans, maar gelukkig is de nacompetitie al zeker.

SV Den Hoorn begon het seizoen sterk. De echte rasoptimisten in het dorp rekenden voorzichtig al een heel klein beetje op een titel, maar toen kwam die vervelende winterstop. Daarna ging het bergafwaarts met de resultaten. De laatste weken lijkt de ploeg van Harry Biemans zich gelukkig weer te hebben hervat. “Het was zondag een verdiende overwinning”, vindt Biemans. “We creëerden in de eerste helft veel kansen. Na 17 minuten stonden we al 2-0 voor.” Zijn ploeg kreeg mogelijkheden om nog verder uit te lopen, maar kreeg in plaats daarvan een tegentreffer voor de kiezen. “Dat ging iets te makkelijk. Na rust kreeg Teylingen nog een penalty omdat een speler van ons de bal op z’n schouder kreeg. Dat was even een teleurstelling.” De jongens van Den Hoorn lieten de moed echter niet zakken. Ze herpakten zich en vochten zich terug in de wedstrijd. “En uit een geweldige aanval scoorde Remmerswaal de 3-2.” En dat bleef het.
Dat was mooi, want SV Den Hoorn had al sinds eind november niet op eigen veld gewonnen. “Dat wil niet zeggen dat de vloek nu is doorbroken”, vindt de Brabantse trainer in Hoornse dienst. “Je hebt in een seizoen altijd fases dat dingen wel en niet lukken. Ik merk de laatste tijd in elk geval dat we meer kansen creëren, dat spelers meer initiatief nemen en dat ze met elkaar veel strijd leveren. Dat vind ik erg belangrijk.”


‘NA DE WINTERSTOP HEBBEN WE, VIND IK, NIET SLECHTER GESPEELD DAN VOOR DE WINTERSTOP’

Het ging SV Den Hoorn na de winterstop wat minder voor de wind. Begin februari moesten de roodwitten hun koppositie afstaan aan Foreholte, dat nog steeds fier bovenaan staat met een voorsprong van acht punten op SV Den Hoorn en bovendien een wedstrijd minder. “Als je naar de wedstrijden kijkt, dan vind ik dat we na de winterstop niet slechter hebben gespeeld dan voor de winterstop. Maar waar we toen wèl de kansen benutten, gebeurde dat na de winterstop níet. We creëerden bovendien meer mogelijkheden. Bij kansen voor de tegenstander werd niet altijd even scherp gedekt en we gaven soms te makkelijk vrije trappen weg. Daardoor scoorden tegenstanders makkelijk tegen ons.” Hij wil de tegenvallende resultaten niet op de verdediging afschuiven. “Het heeft met het hele team te maken. We zijn een ploeg die veel de bal heeft. Tegenstanders loeren erop dat wij ‘m kwijtraken. De meeste tegengoals krijgen we tijdens omschakelmomenten, nadat wij de bal verloren hebben.” Dat ‘aandachtspuntje’ heeft hij het regelmatig over met de spelersgroep. “We moeten nu gewoon doorgaan moet goed trainen en dan gaat dat ook vanzelf een keer verbeteren.” Positief is dat Biemans de afgelopen maanden, vanwege het nodige blessureleed binnen de selectie, enkele eerstejaars senioren mee heeft laten doen met het eerste. “Met Sem Remmerswaal, Bas de Joode en Azdin Acahli hebben we er drie nieuwe jongens bij die zich goed ontwikkelen. Ze trainen goed en halen het maximale eruit.”

 

‘WE ZIJN MET DEZE GROEP ALTIJD POSITIEF GEWEEST’

Het ziet er voor SV Den Hoorn dus helemaal niet zo beroerd uit. Goed, de titelkansen zijn voorbij, maar volgende maand begint de nacompetitie, de aanwas uit eigen jeugd doet het prima en Biemans ziet weer een stijgende lijn in de resultaten. “We zijn met deze groep altijd wel positief geweest”, zegt hij. “De resultaten waren misschien niet altijd goed, maar de sfeer, trainingsopkomst en de beleving waren altijd goed, dus daar heb ik niet aan getwijfeld. We zitten in een goede competitie met veel weerstand, dan zit het soms even tegen.”
De komende tijd wil Harry Biemans dat zijn groep elke week beter en fitter wordt. “Zodat we straks klaar zijn voor de nacompetitie.” Daarna, als het seizoen helemaal ten einde is, houdt hij het na drie seizoenen bij SV Den Hoorn voor gezien. Volgend jaar wordt hij trainer bij zaterdageersteklasser Altena, op vijftien minuten afstand van zijn woonplaats Raamsdonk. “Ik heb het hier in Den Hoorn geweldig naar m’n zin gehad met de staf, de spelers en de supporters. Het was een mooie periode. Maar ik wil graag eens bij een zaterdagclub werken en een nieuwe uitdaging aangaan. Die heb ik nu in Altena gevonden.” (JN)

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12