Wat ik zeggen wil: zondag 30 november

Algemeen

De ingezonden brieven uit de Delft op Zondag van 30 november.

Berg folders
DELFT – Bij deze stuur ik jullie enkele foto's van een berg folders die door een
bezorger van Interlanden/Select Mail zijn achtergelaten in het Abtswoudse
Park in Tanthof West. Na een melding via de site aan de Gemeente Delft zijn de folders de volgende dag door de Gemeentereiniging weggehaald.

H. Toor, Delft 


Zwembaden

DELFT – Bij deze wil ik reageren op het artikel over Zwembaden, in de Delft op Zondag van zondag 23 november. Dit artikel geeft niet het standpunt van onze fractie weer. De VVD fractie vindt het niet noodzakelijk dat het zwembad Kerkpolder een gemeentelijk bad blijft. Als er een marktpartij zou zijn die aan de zuidkant van Delft de capaciteit van het Kerkpolderbad in een nieuw Sport- en Leisure Centrum kan opnemen, zou dat zelfs onze voorkeur hebben. Dat moet dus wel degelijk onderzocht worden. Onze fractie ziet het exploiteren van een zwembad niet als een gemeentelijke kerntaak.

Leja van der Hoek, Delft


Blauwe regen

DELFT - Hierbij wil ik reageren op het artikel in Delft op Zondag van 23-11, betreffende mijn conflict met Woningbouwvereniging Vestia over de begroeiing van mijn huis met een blauwe regen/klimop. Leuk artikel, ik ben blij dat er aandacht aan besteed is. Echter, de reactie van Vestia heb ik enkele malen moeten herlezen. Jammer dat de visie van Vestia absoluut niet strookt met de waarheid. Deze zaak zou sinds 2001 spelen, bij mij is daar totaal niets van bekend. In september 2008 heb ik voor het eerst een klacht gehad van de opzichter.
Het lijkt me dat er in zeven jaar tijd toch wel enige correspondentie over deze kwestie zou moeten zijn, die zou ik graag willen zien. Het aanbod van Vestia om alleen de klimop door een hovenier van Vestia weg te laten halen, en de blauwe regen te sparen, ik zou dat geweigerd hebben. Waarom zou ik? Schriftelijk is mij verzocht al het groen (inclusief de schitterende blauwe regen, de trots van de buurt) zelf weg te halen, zo niet, dan laat Vestia dit op mijn kosten door een hovenier verwijderen. Er mocht een stuk blauwe regen van 30 centimeter blijven. Wat betreft het argument van de schade die de klimop aanricht aan het woonhuis het volgende: Toen ik 35 jaar geleden in de Sumatrastraat kwam wonen werd mij door de Woningbouwvereniging verteld dat aan de slechte binnenmuur aan de tuinkant geen herstelwerk verricht zou worden, omdat de huizen binnen ‘niet al te lange tijd’ gesloopt zouden worden. Nu, 35 jaar en veel gipsplaten later, staan de huizen nog steeds op de nominatie om gesloopt te worden. Ik wil dolgraag in overleg met Vestia een oplossing vinden om mijn schitterende groene gevel te behouden op een manier waar we beiden tevreden over zullen zijn. Zeer spijtig dat Vestia in deze zaak zo onsportief is en ik mezelf totaal niet herken in hun reactie.

Wil Vita, Delft

Gevarenkruising

DELFT – Afgelopen woensdag fietste ik rond het middaguur op de Voorhofdreef richting de Papsouwselaan. Aan de overkant zag ik op de kruising met de Menno ter Braaklaan een ambulance en een Politieauto staan. Vanuit de verte te zien leken het de gevolgen van een aanrijding met iemand die op het fietspad aan de overkant had gereden. Verdorie, alweer een ongeluk op deze kruising, dacht ik. Het is namelijk een kruising die in de Delftse ongelukplaatsen top-10 nogal hoog staat. En er gebeurt alsmaar helemaal niets aan. Deze weg, die loopt vanaf de Kruithuisweg tot aan de Papasouwselaan, heeft aan twee zijden brede fietspaden Hier kan - wat de ruimte betreft - dus gemakkelijk tweerichtingsverkeer voor (brom)fietsen mogelijk zijn. Maar als we naar de verkeersborden kijken, dan is slechts op een klein gedeelte tweerichtingsverkeer toegestaan. De Gemeente vindt de situatie duidelijk genoeg, en dus rijden er onbedoeld legio (brom)fietsers, onder wie de nodige pizzakoeriers, aan beide zijden beide richtingen uit. Dat is ergens ook wel logisch. De gemiddelde fietser gaat niet twee keer deze brede weg oversteken als hij via het fietspad aan 'de verkeerde zijde' direct kan komen waar hij of zij moet zijn. De verkeerssituatie is al met al onduidelijk en daardoor gevaarlijk, aangezien veel automobilisten van de Voorhofdreef gebruik maken, die niet bekend zijn met deze weg. Die gaan er dus vaak vanuit dat de fietspaden eenrichtingsverkeer is. Er staan vanuit de gemeentelijke logica dus geen extra waarschuwingsonderbordjes voor kruisende fietsers in twee richtingen. Mij lijkt dat de Gemeente mede daardoor (moreel) medeverantwoordelijk is voor de aanrijdingen op de fietspadkruising langs de Voorhofdreef. Desgevraagd heeft de Gemeente mij ooit laten weten dat ze de situatie wel duidelijk vinden en dus laten ze het zo. De Politie is verzocht om handhaving van het volgens de Gemeente kennelijk duidelijke éénrichtingsfietsen. De Politie doet dat niet, omdat volgens de wijkagent maar een klein deel van de paden langs de Voorhofdreef maar eenrichtingsverkeer is. Zie hier, een kunststukje onduidelijkheid op de strekkende meters van de Voorhofdreef. En niemand die verder direct iets doet om de risico's van de ellende zoals op die woensdagmiddag te verminderen. Misschien dat de Eerste Hulp hierover maar eens bij de politiek en de Politie aan de bel moet trekken? Zij worden immers keer op keer geconfronteerd met veelal nare gevolgen van de volstrekt onnodige grote onduidelijkheid langs de Voorhofdreef.

F.M. Boon, Delft 






Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12