Heeft u ook een goed idee om de bevolking van Afrika te helpen?

Algemeen

Pabo-studente Anneke Kneppers is na een onderwijsproject in Ethiopië in mei 2008 betrokken geraakt bij de Stichting Kwasa.

DELFT – Onderwijs is in Afrika helemaal niet zo vanzelfsprekend als in Nederland. De derdejaars Pabo-studente Anneke Kneppers uit Delft wil daar samen met anderen aandacht voor vragen. Ze doet dat niet op de gangbare manier van collecteren, maar in de vorm van een actie.

Onder de paraplu van Stichting Kwasa, die in september 2008 is opgericht om de levenskwaliteit van de bewoners in Afrika te verbeteren. Momenteel is Kneppers samen met twee andere Pabo-studenten bezig met het ontwikkelen van educatief materiaal over het onderwijs in met name Zuid-Afrika. Dit wordt straks in een leskist gepresenteerd aan (Delftse) basisscholen. Leerkrachten kunnen hier dan gebruik van maken tijdens een les over Zuid-Afrika. “De leskist gaat ook materiaal bevatten over het land zelf en de geschiedenis ervan”, zegt Kneppers. “Andere onderdelen zijn Aardrijkskunde, maar ook Taal- en Dramalessen. De bedoeling is dat tegenover het verkrijgen van de leskist een geldinzamelingsactie staat. Dat zou, bijvoorbeeld, een sponsorloop op school kunnen zijn of een fancy fair.” 

Anneke Kneppers is bij Stichting Kwasa betrokken geraakt na haar verblijf in Ethiopië in mei 2008. Ze was daar voor een onderwijsproject. “Ik kende Robert Verboon al, die voorzitter is van de Stichting Kwasa”, aldus Kneppers. “Hij vroeg aan mij, omdat mijn interesse voor Afrika hem door de reis wel duidelijk was geworden, of ik me voortaan in wilde zetten als vrijwilliger op het educatieve vlak. Dat leek me heel leuk en zo ben ik er bij gekomen.” 

De Stichting Kwasa heeft er bewust voor gekozen geen collectes te houden. Volgens de mensen van Kwasa werkt het beter om mensen ergens echt mee bezig te laten zijn dan om voor geld langs de deuren te gaan. Maar geld voor Afrika is wel degelijk heel belangrijk. In Afrika leven namelijk veel mensen onder de armoedegrens. Zij moeten leven onder erbarmelijke omstandigheden. Van honger, armoede of ziekte lijkt niemand meer op te kijken. Stichting Kwasa biedt financiële ondersteuning aan projecten en stichtingen in Afrika. “Projecten en stichtingen die aandacht geven aan hiv en aids, educatie en microkrediet”, zegt voorzitter Verboon. “Door een samenwerkingsverband te onderhouden met een aantal lokale partners in Afrika zijn we in staat om adequate hulp te bieden. De lokale stichtingen geven zelf aan wat voor soort hulp nodig is. Op basis van die informatie kunnen wij aan actieve en doelgerichte fondswerving doen.” 

Ook voor een goed initiatief van uw kant staat Stichting Kwasa open. Graag kijken de medewerkers of ze samen met u die ideeën kunnen uitvoeren. Door inzet van het netwerk van Stichting Kwasa, fondsen en kennis kan het initiatief wellicht samen worden uitgevoerd. “We zijn ook altijd op zoek naar meer vrijwilligers en bedrijven die ons eventueel willen sponsoren”, vult Kneppers aan.” Stichting Kwasa wordt door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beoogde Instelling,.wat een waarborg is dat er goed zorg wordt gedragen voor het door u gedoneerde geld. Dat geeft u de zekerheid dat het gedoneerde geld op de goede plek terecht komt. Het betekent óók dat uw giften aan Stichting Kwasa voor u fiscaal aftrekbaar zijn.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12