Afbeelding

Eerste miljoen euro voor de restauratie Nieuwe Kerk is binnen

Algemeen

Editie: Week 26, Jaargang 23 |

Rabobank Zuid-Holland Midden schonk onlangs 30.000 euro. Links Rabobank-directeur Marco Hofland, rechts Arco Valkenburg.

DELFT – Voor de restaurant en herinrichting van de Nieuwe Kerk is inmiddels al een miljoen euro opgehaald. Voorzitter van het College van Kerkrentmeesters Arco Valkenburg is erg tevreden.


“We zijn als bestuur blij dit resultaat te kunnen melden. Heel mooi”, reageert hij. Valkenburg bedankt de Stichting Fondswerving Nieuwe Kerk Delft en alle anderen die dit mogelijk hebben gemaakt. “Dank voor de steun van fondsen en stichtingen, bedrijven en particulieren en van iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen.”

De restauratie van de Nieuwe Kerk vordert gestaag. Hoogkoor, Kooromgang, Transept en Zuidbeuk zijn van binnen en van buiten zo goed als klaar. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de verdere uitbreiding en herinrichting van de kerk. Intussen verloopt ook het fondsen werven volgens schema. Het project ontving de afgelopen tijd onder meer bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSBFonds, Fonds 1818, kleinere en grotere giften van particulieren en bedrijven en de opbrengst van een huis-aan-huiscollecte.

De Protestantse Gemeente van Delft moet voor de restauratie in totaal een bedrag van 3 miljoen euro bij elkaar brengen. Valkenburg: “Dit eerste resultaat maakt dat we met vertrouwen verder gaan om ook de resterende 2 miljoen nog binnen te halen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12