Trainers komen en gaan, en meestal zijn ze daar eerst even over in gesprek

Algemeen

DELFT – Het is winterstop en veel trainers weten al wat ze volgend seizoen van plan zijn, of hopen dit snel te weten. We waagden afgelopen week een poging om van alle op zondag uitkomende clubs te achterhalen wie daar volgend seizoen trainer is. DHC staat momenteel met dertien punten uit dertien wedstrijden op de tiende plek in de Hoofdklasse. Trainer Rob de Lange, wiens contract na dit seizoen afloopt, kan helaas nog niet vertellen wat hij volgend seizoen gaat doen.

“Binnenkort heb ik daar een gesprek over met DHC.” Dat gebeurt als DHC weer een voltallig bestuur heeft. “Ik heb wel de intentie om te blijven en ik heb begrepen dat de spelersgroep en de technisch coördinator dat ook willen. Ik ga ervan uit dat het wel goed komt.” Pierre van Zinnen is aan zijn eerste seizoen als trainer van dvv Delft bezig. Dat bevalt hem tot nu toe prima. Dvv Delft staat met 23 punten uit dertien wedstrijden op de vijfde plek. Van Zinnen zegt dat hij ‘officieel’ nog niet mag zeggen wat hij volgend seizoen doet. “De club wil dat tijdens de nieuwjaarsreceptie bekendmaken.” Dus hebben we wel een vermoeden waar Van Zinnen volgend jaar trainer is... “Ik zie ook geen enkele reden om hier weg te gaan”, aldus Van Zinnen. 

RKDEO staat in dezelfde afdeling nog twee plekken boven Delft. De Nootdorpers waren echter één van de eerste club in de regio die het nieuws over hun hoofdtrainers bekendmaakte. Begin deze maand liet RKDEO in een persbericht weten ‘in onderling overleg’ te hebben besloten de samenwerking met trainer Martin de Graaf te beëindigen. Ook bij Oliveo kan de trainer, Peter Huisman, aan het einde van dit seizoen z’n biezen pakken. René Slegtenhorst neemt het stokje dan van hem over. Dat maakte het bestuur van de blauwwitten deze week bekend. Slegtenhorst had eerder al de hoofdmachten van Vitesse Delft, DHC, DHL, Concordia en Honselersdijk onder z’n hoede. 

De elfde plek in diezelfde afdeling is voor Full Speed. De ploeg van Alex Scholte haalde dertien punten uit dertien wedstrijd. Scholte heeft nog een contract voor anderhalf jaar, dus blijft hij ook komend seizoen nog trainen. “Het zou wat de prestaties betreft wel beter kunnen, maar ik zie een stijgende lijn”, zegt Scholte. 

Concordia staat met vijftien punten uit dertien wedstrijden op de negende plek in de Derde Klasse. Op de vraag wat hun trainer John de Letter volgend jaar doet, antwoordt hij: “Trainen.” Waar, dat weet hij nog niet. “We zijn met de gesprekken bezig.” 

Binnenkort gaan De Letter en het bestuur daarmee verder. “Zodat we kunnen kijken wat de club wil en wat ik wil.” SEP doet het in hun eerste seizoen in de Derde Klasse verrassend goed. De roodgelen wonnen dit seizoen al vijf keer en staan keurig op een zevende plek op de ranglijst. Het is dan ook niet vreemd dat trainer Joop Hoornweg nog een jaartje blijft. “Ik verleng m’n contract altijd met één jaar. Dat doe ik al achttien jaar”, legt hij uit. Volgend seizoen wordt alweer zijn vierde seizoen als oefenmeester van SEP. Hoornweg: “Ik zie nog wel perspectief om veel stappen te kunnen maken.” Ook met het tweede elftal. “Zij moeten verder omhoog. Ik zie dus nog genoeg uitdagingen.”
Het bestuur en de spelers van DHL wilden graag dat Wim van Zinnen er nog een vierde seizoen aan vast zou plakken, maar daar dacht Van Zinnen zelf anders over. Want, zei hij vorige week in deze krant: “Ik denk dat dat goed is, zowel voor de groep als voor mezelf. (…) Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging.” DHL staat momenteel met dertien punten uit dertien wedstrijden op de één na onderste plaats. In de Derde Klasse C staan VV Schipluiden en SV Den Hoorn respectievelijk op de eerste en derde plek. 
Schipluiden-trainer Piet Doorn stopt echter aan het einde van het seizoen. Hij wordt dan vervangen door Edgar Kunz. SV Den Hoorn is nog in gesprek met trainer Harry Biemans. “Voor de winterstop hebben we met elkaar gesproken en na de winterstop praten we verder”, zegt Biemans. De Brabander heeft het in zijn tweede seizoen bij Den Hoorn in elk geval nog goed naar z’n zin. “We wachten het nog even af. In januari weten we meer, we gaan nu eerst even rusten.” Delfia staat na een goede seizoensstart op de vierde plek, met 22 punten uit elf duels. Ook hier is het bestuur nog in gesprek met trainer Marco Sloos, laat Delfia’s nieuwe voorzitter Ruud Zantman desgevraagd weten. 

SV Wippolder staat op de negende plek in de Vierde Klasse. Dat is, na de degradatie van vorig seizoen, toch wat teleurstellend. Als we trainer Marcel de Letter vragen wat hij volgend seizoen doet, antwoordt hij: “In elk geval meer punten pakken.” Ook De Letter is nog in gesprek met het bestuur. Die gesprekken zijn volgens hem tot nu toe goed verlopen. “Maar het moet wel eerst beter gaan. Wippolder en Marcel wachten dus nog even.” Hij heeft het ondanks de tegenvallende resultaten naar z’n zin. “Het gaat hier steeds beter, maar ik heb het nog niet helemaal naar m’n zin op de rit. Dat is meteen een goed voornemen voor 2012.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12