Speakers in elk geval met Oud en Nieuw nog open

Algemeen

Even leek het erop dat dit soort beelden van een uitzinnig publiek bij een optreden in Speakers voltooid verleden tijd zouden zijn. Dat gevaar lijkt bezworen.DELFT – Bij poppodium Speakers kan men opgelucht ademhalen. Het Oud- & Nieuwfeest gaat door en naar alle waarschijnlijkheid is Speakers ook in 2009 ‘gewoon’ open. Afgelopen woensdag is er een oplossing gevonden voor de problemen tussen Speakers en Heineken, van wie Speakers het pand huurt.

Maar over wat die oplossing nou precies inhoudt, kan Gideon Rozendaal, programmeur bij Speakers, nog niets zeggen. “Het is ook nog niet officieel”, benadrukt hij. “We moeten nog het één en ander regelen en er volgen nog gesprekken met de Gemeente Delft. Maar we hebben woensdag bericht gekregen dat we onder de huidige plannen door kunnen gaan.” 

Vreugde dus in het Speakers-kamp. Want het was de afgelopen periode uiterst onzeker of Speakers nog wel open zou kunnen blijven. Na onheilspellende berichten over een financieel conflict met bierbrouwer Heineken volgden onheilstijdingen over een sluiting, die op 31 december van dit jaar onvermijdelijk zou zijn. Speakers vroeg de Gemeente Delft om te bemiddelen, omdat er volgens Speakers anders een einde zou komen aan de ‘door de Gemeente gewenste activiteiten voor de jeugd tussen de 16 en 24 jaar’. Wellicht is die hulp van doorslaggevend belang is geweest. 

Overigens zullen er op korte termijn volgens Rozendaal bij Speakers geen grote veranderingen plaatsvinden. “We gaan verder volgens de koers die we drie jaar geleden hebben ingezet.” En dat betekent dat ook het Oud- en Nieuwfeest in het Speakers Café en in de Grote Zaal - in tegenstelling tot eerdere, andersluidende berichten- gewoon doorgaat. Vanaf 00.30 uur opent Speakers de deuren voor het themafeest ‘Bad Angels & Sweet Devils’. Hoewel hij altijd de hoop heeft gehad dat hij ook in 2009 nog als programmeur bij Speakers actief kan zijn, is Gideon Rozendaal maar wat blij dat Speakers nu waarschijnlijk open blijft. “Op live-gebied hebben we echt iets neergezet in Delft”, zegt hij. “Iets waar Delft aan toe was. Dát wilden we behouden en dat is bij deze gelukt.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12