Wethouder Oudhof struikelt over Pijnackers afval

Algemeen

Editie: Week 50, Jaargang 20 |

PIJNACKER – Het drama Avalex maakt nu ook in Pijnacker-Nootdorp slachtoffers. Dinsdag 4 december besloot wethouder Nico Oudhof (PvdA) tijdens de Raadsvergadering zijn ontslag in te dienen.

De perikelen rond het proefproject ‘Afval loont’ hadden hem een week eerder nog een motie van wantrouwen opgeleverd. De wethouder trok toen op het laatste moment het voorstel in om met het project verder te gaan. Reden: onduidelijkheid omtrent de financiële risico’s. Waar eerst gedacht werd dat er een vaste prijs zou zijn afgesproken met betrekking tot het afvalproject, bleek op de avond van de Raadsvergadering (29 november) dat de wethouder daar niet meer zeker van was. Oudhof hield in de maanden voor 29 november vol, dat een eventuele kostenoverschrijding niet voor rekening van de gemeente Pijnacker-Nootdorp zou komen. Op die bewuste dag bleek echter dat Avalex daar heel anders over dacht. Oudhof kreeg van de Gemeenteraad nog enkele dagen respijt om de zaken inzichtelijk te maken, maar gooide dus aan het begin van de raadsvergadering de handdoek. Hij ontkende in zijn ‘afscheidsrede’ overigens dat hij de Raad onvolledig had geïnformeerd.

Burgemeester Buddenberg gaf daags na het aftreden van Oudhof aan er weliswaar niet gelukkig mee te zijn, maar het besluit wel te respecteren. Hij wees op het feit dat het College ‘juist de laatste tijd een hecht team was geworden’ en gaf aan dat het aftreden van de wethouder een verlies is voor de politiek en de Gemeente Pijnacker-Nootdorp als geheel. Hij noemt Oudhof ‘een wethouder die zich altijd vol overgave heeft ingezet voor de Gemeente Pijnacker-Nootdorp’. De taken van Oudhof worden tot nader bericht verdeeld onder de andere leden van het College.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12