DHC-captain Kenny van Grootveld stopt na dit seizoen met voetballen

Algemeen

Kenny van Grootveld is een tegenstander van Chabab te snel en/of te slim af. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Kenny van Grootveld, middenvelder en aanvoerder van DHC, is aan z'n laatste wedstrijden voor DHC bezig. Sterker: hij stopt helemaal met voetballen.

Hij doet daar niet dramatisch over. Hij is intussen voor het derde seizoen DHC'er. Heeft het er prima naar z'n zin. "DHC is echt een leuke club. Een club met voetbalsfeer en traditie. Dat merk je al als je de kantine binnenkomt". Daar gaat het dus niet om. Hierom wèl: "Met m'n vriendin wil ik er aan het eind van het jaar een paar maandjes tussenuit. Dat gaat niet samen met voetballen. Ik stop helemaal met voetballen. Nee, ik denk niet dat ik daar last van ga krijgen. Tenminste, nu niet, laat ik 't zo zeggen. Misschien dat ik, als ik een hele tijd gestopt ben, toch weer bij het voetballen betrokken wil raken, maar het is nièt zo dat ik nu al trainersdiploma's wil gaan halen". 

Van Grootveld (33, geboren in Leiden, opgegroeid in Lisserbroek, nu woonachtig in Hoofddorp) versleet aardig wat clubs: FC Lisse, Nieuw-Vennep, UVS, Telstar, ARC en VVSB. Daar had hij twee seizoenen Rob de Lange als trainer. En daarmee is de logica van de overstap van VVSB naar UVS al voor een deel aangegeven. "VVSB wilde ook niet verder met me. Ze gingen meer op de tour met eigen krachten". 

-Mogen we jou toch wel een clubhopper noemen?
"Nee. Ik ben bij geen enkele club al na een jaartje weer weggegaan. Ik bleef vaak toch wel minimaal drie seizoenen bij een club. Maar ik heb ook altijd gehad dat ik wel op het hoogste niveau wilde spelen. Dat is de reden waarom ik wel 's een overstap heb gemaakt". 

-Je bent nu achter Rob de Lange aangehobbeld. Je zal hem dus wel geen onaardige trainer vinden.
"Ik heb altijd prima met Rob de Lange gewerkt. En nog steeds. Als je wat ouder wordt, is het wel belangrijk wat voor trainer je voor je hebt. Als je jong bent, steek je van iedere trainer wel wat op. Ben je wat ouder, dan kijk je wat meer naar de manier van trainen". 

Van Grootveld was dit seizoen een paar keer wisselspeler, maar in het algemeen draafde hij wel in het eerste op. "Daar kan ik wel tegen, ja, als ik wissel sta. Ik zeg ook altijd tegen die andere middenvelders: Je best blijven doen. De trainer is er om keuzes te maken, daar wordt hij voor betaald. Naarmate je ouder wordt, snap je sommige keuzes van de trainer ook wel. Maar ik kan me voorstellen dat ik daar tien jaar gelegen wat anders over dacht…" 

Van Grootveld omschrijft de voetballer Van Grootveld als "een middenvelder met, hoe zeg je dat, een goeie pass. Ik moet het niet van m'n loopvermogen en van het schoffelen hebben. Ik ben meer degene die de spitsen in stelling moet brengen. Ja, we hebben wat dat betreft genoeg kwaliteit in de voorhoede. Jammer dat Jeffrey Jongeneelen nu geschorst is. Dat was in mijn ogen gewoon belachelijk. Ik denk dat ons in die wedstrijd een kunstje is geflikt. Dat zal wel een keer uitkomen hoe dat gegaan is. Jeffrey heeft die scheidsrechter absoluut niet uitgescholden. Maar we zijn 'm wèl drie wedstrijden kwijt".Want een aanvaller als Jongeneelen niet mogen opstellen, dat scheelt toch wel een slok op een borrel. Kunnen ze bij DHC, dat is dan weer de zonzijde, wel vast wennen aan volgend seizoen, als hij in het shirt van Katwijk gevaarlijk loopt te doen. "Hij creëert uit het niets een kans. En hij kan ook op alle mogelijke manieren ballen aannemen. Is wel lekker als je hem een pass moet geven. Maar goed, we hebben genoeg andere goeie spitsen. Genoeg snelheid. En ook een Laurens Kok als stormram. Dat heb je allemaal nodig, over een heel seizoen gezien". 

-Nog een beetje tevreden over hoe het dit seizoen gaat?
"Ik denk dat het sowieso met DHC goed gaat. Iedereen heeft daar z'n aandeel in. Maar ik heb ook wel het gevoel dat het nog beter kan. Laat ik het zo zeggen: we draaien een goed seizoen, maar iedereen denkt dat het voetbal nog wel beter kan".
De onderlinge verschillen in de hoofdklas zijn niet groot, weet Van Grootveld. Des te meer jammer dat wat al te gretig gele en rode kaarten pakkende spelers toch de nodige onnodige punten hebben gekost. "Ik heb ook stomme dingen gedaan", zegt hij eerlijk. "Maar vergeet niet dat heel wat van die gasten bij ons nog niet eerder op dit niveau hadden gespeeld. Aan de andere kant: als we het zó goed doen met zo veel schorsingen, dan kan het alleen maar beter gaan als iedereen weer terug is. Als we als vierde eindigen, dan hebben we nacompetitie. Dat moet naar mijn mening wel kunnen lukken. Dat zou wel mooi zijn, in een eerste jaar in de hoofdklas. En alles wat we meer halen, is mooi meegenomen. We moeten gewoon per wedstrijd bekijken hoe hoog we kunnen eindigen".

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12