SV Wippolder is gedegradeerd en Concordia jaagt op promotie

Algemeen

DELFT – SV Wippolder-Concordia was een belangrijk duel. Voor SV Wippolder, dat het sprankje hoop op redding levend kon houden. Voor Concordia, dat jacht maakt op de derde periodetitel.

In een groen, groen, groen, groen knollen-, knollenland, want veel meer is het hobbelveld van SV Wippolder niet, voetbalde Concordia zich vrij makkelijk naar een 1-4 zege. Waarmee het droeve lot van SV Wippolder, na één seizoen alweer degradatie naar de vierde klas, bezegeld werd. "Natúúrlijk was er nog hoop dat we het zouden kunnen redden", zegt Robbert van Leeuwen, verdediger namens SV Wippolder. "Zo lang die kans er is, moet je 'm proberen te grijpen". Hij rept van het geluk dat bepaald niet de kant van zijn ploeg koos. Maar ook: "Qua voetbal was Concordia wel beter. Maar bij ons was er een paar keer een slordigheidje waardoor ze makkelijk konden scoren. Dat helpt allemaal niet mee".
 
-Waarom is SV Wippolder gedegradeerd?
Van Leeuwen: "Ja, waarom zijn wij gedegradeerd? Als je minder punten haalt dan de rest ben je gedegradeerd. Maar ik denk dat we hoger hadden kunnen eindigen. Dan hadden we wèl wat meer geluk moeten hebben". 

-Is het toch niet vooral een gebrek aan kwaliteit?
Van Leeuwen: "Nee, dat vind ik niet. Ik denk dat er in onze selectie genoeg kwaliteit rondloopt. Als je er dan met z'n allen voor gaat, moet je ook het geluk hebben dat ie valt. Onze doelstelling was handhaven. Dat had ook gekund". 

-Staat SV Wippolder terecht op de laatste plaats?
Van Leeuwen: "Vind ik een moeilijke vraag om te beantwoorden. Als je niet genoeg punten haalt, is het terecht dat je daar staat. Maar ik blijf zeggen: we hebben nogal eens pech gehad, waardoor we in sommige wedstrijden de punten niet hebben gepakt". 

-Heeft de wisseling van trainer een grote rol gespeeld?
Van Leeuwen: "Dat was natuurlijk niet fijn. Je begint met elkaar aan een seizoen, dat hoop je ook met elkaar af te maken. Dan komt er halverwege het seizoen een kink in de kabel. De trainer gaat weg. Dat geeft wel een knauw in het team. Maar ik ben wel blij dat Pierre Schultz het seizoen heeft willen afmaken. Ik vind 'm een goeie trainer. Goeie trainingen, waarbij hij veel op automatismen hamert. En ik vind 't een gezellige vent". 

Van Leeuwen (21) voetbalt sinds z'n zevende bij SV Wippolder. Hij maakt nu drie-en-een-half seizoen deel uit van de selectie. "Dit seizoen heb ik ook een paar wedstrijden in het tweede gespeeld. En een paar keer wissel gestaan bij één. Ik heb nu vijftien, zestien wedstrijden in het eerste gespeeld". Als vleugelverdediger. "Stijf links. Afgelopen zondag stond ik rechtsback, maar dat is incidenteel. Halverwege de eerste helft heb ik gewisseld met Preshant Nandkoemarsing. Het ging niet zo goed. Op rechts stond ik aan de verkeerde kant te verdedigen, dat was niet helemaal mijn ding. Ik zat zondag niet echt lekker in m'n vel. Het ging niet zo soepel als anders, vond ik. Concordia zette goed druk als wij achterin wilden opbouwen. We hebben een moeilijk veld, dat is wel bekend, denk ik. Mijn handelingssnelheid is al niet zo heel erg hoog, dat was allemaal niet in m'n voordeel".

'HET WAS GEEN MAKKELIJKE BESLISSING'
Het is vast niet helemaal toeval dat Concordia lekker ging draaien vanaf het moment dat Michael Wilson (weer) z'n opwachting maakte in het eerste. Hij is belangrijk voor het team. "Ja, ik denk wel dat ik een belangrijke schakel ben. We pakken in elk geval sinds ik meedoe veel punten". 

Geboren en getogen Delftenaar Michael Wilson (21) voetbalde achtereenvolgens voor Vitesse Delft, voor DHC, voor DSO, voor Alphense Boys, een jaar nièt en nu dan voor Concordia. In de as van het veld graag, laat hij weten. "Laatste man, voorstopper, verdedigende en aanvallende middenvelder. Ik heb wel een goed overzicht en een redelijke basistechniek. En als het moet kan ik ook de beuk erin gooien". Hij speelde dit seizoen drie wedstrijden in het eerste, om vervolgens twee maanden naar Zambia uit te wijken. Vanwege een stage in het kader van z'n studie Geneeskunde. "Ik heb daardoor zeven wedstrijden gemist. Daarna heb ik alles gespeeld". 

-En het gaat goed met Concordia.
Wilson: "We pakken in elk geval punten. In de tijd dat ik weg was, waren er nogal wat wisselingen in het elftal. Nu hebben we een redelijk vaste basis". 

-Ben je tevreden over je ontwikkeling als voetballer?
Wilson: "Niet echt. Ik had er meer uit kunnen halen. Ik ben een jaar gestopt. Ik ben niet op een echt vrolijke manier bij Alphense Boys weggegaan. Daar baal ik van. Als ik daar door had kunnen pakken, was ik nu verder geweest". 

-Is voetbal belangrijk voor jou?
Wilson: "Ja. Ik vind tennis ook hartstikke leuk om te doen, dat heb ik gedaan toen ik een jaar niet voetbalde, maar dan mis ik het voetbal. In tennis kun je niet gefrustreerd raken, dat kan bij voetbal wèl. En ik kan niet zonder bezig zijn in een team". 

-Heb je ambities als voetballer?
Wilson: "Ik ambieer wel om hoger te gaan voetballen. Misschien gaan we met Concordia wel promoveren. Tóch zie ik mezelf meedoen bij een goeie eersteklasser die meedoet om de prijzen. We hebben een prima seizoen bij Concordia. Ik ben er goed opgevangen, het is een warme club, ik heb niet te klagen. Toch ga ik volgend seizoen bij eersteklasser Neptunus spelen. In Rotterdam, waar ik ook woon. Nee, de zeg maar secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor mij niet het belangrijkst. Voor mij staat voorop dat ik hoger wil voetballen. Het was geen makkelijke beslissing. Bij Concordia zijn ze er ook niet blij mee. Maar uiteindelijk ben ik een echte sportman. Ik wil toch het hoogste bereiken". 

Winnen van SV Wippolder was 'een eitje', zegt Wilson. "Wippolder stelt echt helemaal niks voor". Hij werd er overigens al na een minuut of twintig uitgeschopt. Door, uitgerekend maar zeker niet opzettelijk, Robbert van Leeuwen. "Ik heb een pijnlijke knie en een dikke, gevoelige enkel. Zondag doe ik niet mee, daar baal ik wel van. En dan maakten ze bij Wippolder ook nog van die gebaren dat ik een schwalbe maakte…"

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12