Afbeelding

De Vaandeldrager: Aad Meuleman (Stadsbelangen Delft)

Algemeen

Editie: Week 8, Jaargang 22 |

'Maak meer zaken bespreekbaar voor inwoners'

DELFT – Al zestien jaar lang voert Aad Meuleman (62) het woord voor Stadsbelangen Delft in de gemeenteraad. Van parkeerbeleid tot buurthuizen, nog altijd maakt de lijsttrekker zich sterk voor problemen in de stad waar burgers hem over benaderen.

Hoe kijkt u terug op de afgelopen periode?
"Ik denk dat het sluiten van veel buurthuizen voorkomen had kunnen worden als er vroeger realistischer was opgebouwd. Een buurthuis heeft een belangrijke functie in een woonwijk, nu zie ik praktische problemen als gevolg van de gekozen oplossingen. Ook over het parkeerbeleid bestaat nog altijd veel onvrede. Verder heeft dit college erg gestuurd op het bouwen van studentenhuisvesting, ik vind dat de balans zoek is."

Wat moet er straks beter?
"De komende periode is vooral van belang om de financiën beheersbaar te houden. Ook al is wethouder Vokurka met luide trom vertrokken, het betekent niet dat de risico's zijn verdwenen. Verder vind ik dat de gemeente meer zaken bespreekbaar zou moeten maken met inwoners en ondernemers van de stad. Teveel beslissingen worden nu nog van bovenaf opgelegd. De gemeente organiseert een inspreekavond, maar eigenlijk is het een mededelingenavond over wat het college heeft besloten."

Hoe wilt u dat veranderen?
"Wij pleiten voor beginspraak, direct bij de start van een proces. Leg dingen open. Betrek bewoners: hoe gaan wij dit probleem oplossen, wat denkt u ervan? Niet iedereen zal zo zijn gelijk krijgen, dan kan niet. Maar als er een plan moet komen, zorg dan dat iedereen zich gehoord voelt. Zo is dat met succes gedaan bij het maken van een plan voor de bovengrondse ontwikkeling van de Spoorzone. Dat proces moeten we echt meer gaan toepassen."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12