Verbouwen of een bouwvergunning nodig? Velthoen zorgt er voor!

Algemeen

DELFT – Misschien loopt u al jaren rond met de gedachte dat het leuk zou zijn als de woonkamer wat ruimer zou worden.

Of wellicht wilt u op zolder voor meer lichtinval zorgen door middel van een dakkapel. Uw wensen kunnen zelfs zó ver gaan, dat u graag een extra verdieping op uw huis zou willen laten bouwen. Of een echte tuinkamer aan de achterzijde. Denk dan eens aan Velthoen Bouwadvies. Het zijn namelijk allemaal mooie wensen, maar er komt veel bij kijken om ze te verwezenlijken. In de eerste plaats moet u uiteraard voldoen aan de eisen die de Gemeente aan de verbouwing of uitbreiding van uw woning stelt. 

Het is daarom raadzaam om het professioneel aan te pakken, zodat de kans van slagen het grootst is. Aart-Jan Velthoen is bouwkundig tekenaar. Hij heeft gedurende 25 jaar bij verschillende gerenommeerde architectenbureaus gewerkt. Vier jaar geleden is hij voor zichzelf begonnen en heeft hij zich volledig gespecialiseerd in deze relatief kleinschalige opdrachten. “Architectenbureaus komen vaak niet aan dit soort opdrachten van particulieren toe”, legt hij uit. “Ik neem daarom juist dit soort opdrachten aan.” 

Als iemand hem met een bepaald plan opbelt, dan komt hij eerst ter plaatse kijken wat er allemaal mogelijk is. Vervolgens maakt hij één of meer bouwtekening(en) via het tekenprogramma Arkey. “Als alles in overeenstemming is met de wensen van de opdrachtgever en het bestemmingsplan zorg ik ook voor de volledige bouwaanvraag bij de Gemeente en de mogelijk noodzakelijke constructieberekeningen. Die worden uitbesteed bij één van de gespecialiseerde constructiebureaus”, zegt Velthoen. “Het is aan te bevelen om vroegtijdig contact met mij op te nemen met een plan, want de toewijzing van een bouwvergunning door de Gemeente duurt in elk geval al zes weken.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12