TenneT betreurt bomenkap Tanthof en zegt voor nieuwe beplanting te gaan zorgen

Algemeen

DELFT - TenneT vindt het voor omwonenden ‘heel vervelend’ dat er bomen en struiken weggehaald moesten worden voor de aanleg van de 380 kV-hoogspanningsverbinding. Dat laat TenneT in een persbericht weten.

“Als het mogelijk is brengen we de omgeving terug in de oude staat”, meldt TenneT. Naast het feit dat TenneT zich maatschappelijk verplicht voelt om de omgeving terug te brengen in de oude staat, bestaat er een herplantplicht, die van toepassing is voor TenneT bij de aanleg van de 380 kV-hoogspanningsverbinding. 

Dat betekent dat voor het volledige gerooide oppervlak weer nieuwe beplanting zal worden teruggebracht. Dit wel met uitzondering van het oppervlak boven en onder de hoogspanningslijnen.Het door TenneT opgestelde Landschapsplan geeft weer hoe de landschappelijke inpassing met groenvoorzieningen zal plaatsvinden rondom de opstijgpunten en in sommige gevallen de masten. Bij de ondergrondse tracering is al zo veel mogelijk rekening gehouden met het behoud van belangrijke bomen.
Dit Landschapsplan heeft bij het Inpassingsplan ter inzage gelegen van half september tot eind oktober 2009, onder meer bij het Ministerie van EL&I en bij de betrokken gemeenten. De details van het landschapsinrichtingsplan worden momenteel verder uitgewerkt in samenspraak met onder andere de Gemeente. Dat plan zal vervolgens worden voorgelegd aan de bewoners. 

Voordat TenneT is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden is er een ecoloog door het gebied gegaan om een nulmeting uit te voeren. Hij is vlak voor de uitvoering nog een keer gaan kijken of het verantwoord was om de beplanting weg te halen. “We proberen er op deze manier voor te zorgen dat de schade beperkt blijft en herstelbaar is”, aldus TenneT. 

Op het moment dat er daadwerkelijk werkzaamheden verricht worden, krijgen de omwonenden een bewonersbrief waarin de plaatselijke werkzaamheden nader worden toegelicht. Hierin staat dan ook wanneer de werkzaamheden plaatsvinden en wat die voor omwonenden betekenen. 

In april/mei gaat TenneT in en om de wijk Tanthof op verschillende locaties aan het werk. Er worden dan onder andere ten westen van de wijk Tanthof mastfunderingen aangelegd, er wordt een archeologisch onderzoek gedaan en er worden sleuven gegraven en gestuurde boringen gemaakt in het Abtswoudse bos voor de ondergrondse aanleg van de 380 kV-kabel.



Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12