Afbeelding

Huis te koop: Hofzoom 22, Delft

onroerend goed

Editie: Week 49, Jaargang 21 |

DELFT – Zeventien jaar geleden kwamen Roland ten Klooster en Elly Uitbeijerse in dit royale herenhuis in de wijk Hoornse Hof wonen. Ze kwamen van een bovenhuis in de binnenstad, maar dat werd te klein. Vooral met het oog op de kinderen Irina en Sten. Ze kozen voor dit huis, omdat hier met zes kamers ruimte genoeg is. “Het is een heel plezierige buurt, in een rustig stuk van Delft”, zegt Roland.

Het gezin gaat de woning na zeventien jaar verlaten. Roland en Elly hebben namelijk de mogelijkheid gekregen een huis naar eigen wens te laten bouwen op een kavel aan de Laan van Groenewegen. “Dat is een laantje met een wat landelijker karakter”, zegt Roland. “We gaan daar nu nog met z’n tweeën wonen, maar het zal niet lang duren voordat de kinderen op zichzelf gaan wonen.”

Het herenhuis heeft een split-level woonkamer en dat is volgens Roland één van de meest aantrekkelijke aspecten van het huis. “Hierdoor ontstaat er in de kamer namelijk een heel ruimtelijk effect”, zegt hij. “Vanuit de keuken boven kun je zo de woonkamer in kijken. Door deze indeling heeft de woonkamer een plafondhoogte van 3 meter 80.”

De woonkamer is 5.15 bij 5.22 meter en heeft een mooie houten vloer. Achterin is er een schuifpui naar de achtertuin met achterom. De tuin is 6 meter diep. “Dat is relatief klein”, zegt Roland. “Maar het is wel een heel zonnige tuin, het is er in de zomer lekker warm.”

Aan de voorzijde van de woonkamer is er een trap naar de open woonkeuken. Deze is 6.08 bij 2.89/3.20 meter. Met deze afmetingen is het mogelijk om hier een flinke tafel neer te zetten. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. “Vanuit het raam van de keuken heb je een leuk groen uitzicht”, zegt hij.

Op de eerste verdieping is er een ouderslaapkamer aan de voorzijde, met de afmetingen 5.15 bij 2.96 meter. Aan de achterzijde zijn twee slaapkamers van respectievelijk 2.30 bij 4.89 meter en 4.89 bij 2.77 meter. “Het huis heeft twee badkamers”, zegt Roland. “Dat is wel praktisch, want dan kunnen er twee mensen tegelijkertijd terecht.”

De eerste badkamer is voorzien van een douche en de andere badkamer heeft een bad. Deze twee badkamers worden dikwijls samengevoegd tot één grote nieuwe badkamer, maar de huidige indeling is ideaal voor een groter gezin met schoolgaande kinderen. Het voorkomt wachten op elkaar. Op de tweede verdieping is er een overloop van 3.00 bij 3.30 meter, met kastruimte met daarin de CV-opstelplaats en de opstelplaats van de mechanische ventilatie. De twee kamers op deze verdieping zijn respectievelijk 3.30 bij 3.50 meter en 3.10 bij 3.46 meter.

Op de begane grond heeft dit huis een inpandige garage, met een hoop extra bergruimte. Het huis heeft een gunstige ligging ten opzichte van openbaar vervoer voorzieningen, uitvalswegen, het Hof van Delftpark (met speeltuin, kinderboerderij en sportvelden) en winkels. Het oude centrum van Delft is op tien minuten fietsafstand. Het is een kindvriendelijke straat met veel spelende kinderen.

De vraagprijs voor deze woning is 329.000,-- k.k. Geïnteresseerd in deze woning?

Voor meer informatie:
Van Daal Makelaardij,
(015) 2127300 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12