Vorige week woensdag vond het jaarlijkse schoolhockeytoernooi plaats bij de Delftse hockeyclubs Hudito en Ring Pass.
Vorige week woensdag vond het jaarlijkse schoolhockeytoernooi plaats bij de Delftse hockeyclubs Hudito en Ring Pass.

Geslaagd schoolhockeytoernooi bij Hudito en Ring Pass

Algemeen

DELFT - Vorige week woensdag vond het jaarlijkse schoolhockeytoernooi plaats bij de Delftse hockeyclubs Hudito en Ring Pass. Meer dan 700 kinderen van basisscholen in Delft en omgeving hadden zich vooraf opgegeven om mee te doen. De jongste groepen speelden hun wedstrijden bij Ring Pass, voor de oudere groepen vonden de wedstrijden plaats bij Hudito.

Het toernooi kende dit jaar maar liefst twee primeurs. Voorheen was het toernooi alleen voorkinderen vanaf groep 5, maar dit jaar konden ook leerlingen uit groep 4 zich opgeven! In totaal hadden zich uit deze groep 15 teams ingeschreven. Ook waren er dit jaar voor het eerst shoot-outs bij groep 7 en 8. Shoot-outs zijn een 1 op 1 met de keeper waarbij er geprobeerd moet worden om binnen acht seconden te scoren. Dat was even wennen en voor sommige kinderen ook best even spannend. Toch zijn er gelukkig heel wat doelpunten gevallen! Alle teams werden ingedeeld in verschillende poules, passend bij hun leeftijd en ervaring. Zo waren er bijvoorbeeld recreatieve poules voor teams met geen of weinig hockey-ervaring. De meeste teams bestonden uit kinderen die wel ervaring hadden met hockey, zij waren ingedeeld in de prestatiepoules. Binnen de poules werd er hard gestreden om de felbegeerde beker, die er voor iedere poulewinnaar was. Aan het einde van de dag werden alle kinderen met een mooie medaille beloond voor hun deelname en inzet! 

Geslaagde dag
Met blije gezichten op het veld, enthousiaste supporters langs de lijn en een hoop vrijwilligers op en naast het veld en achter de bar was het een geslaagde dag! Iedereen die nog niet op hockey zit en na het toernooi de smaak te pakken heeft, kan natuurlijk contact opnemen met één van de clubs voor een gratis proeftraining. Meer info is te vinden op www.hudito.nl of www.ringpass.nl

 

Afbeelding
Afbeelding