De dames van Ring Pass verloren de eerste play-off wedstrijd ongelukkig met 0-1 van Schaerweijde, waardoor er zaterdag gewonnen moet worden om zicht te houden op de Promotieklasse.
De dames van Ring Pass verloren de eerste play-off wedstrijd ongelukkig met 0-1 van Schaerweijde, waardoor er zaterdag gewonnen moet worden om zicht te houden op de Promotieklasse.

Ring Pass dames strijden in play-offs voor promotie

sport

DELFT - Voor de dames van Ring Pass staan deze week de belangrijkste wedstrijden van het seizoen op het programma, namelijk de play-offs tegen Schaerweijde. Na de degradatie van de heren kunnen de dames dit seizoen toch wat kleur geven voor de club uit Delft. “We gaan er met positieve energie en moed in”, aldus trainer Sjoerd Woelders.  

Door Frank van der Steen

Voorafgaand aan het seizoen was het vanuit de spelersgroep al duidelijk dat de meiden wilden promoveren dit jaar. Dit gevoel was bij de trainer wat terughoudender, wat ook te maken had met het vorige seizoen. “Vorig seizoen stonden we in de winsterstop bijna onderaan, maar eindigden we gelukkig alsnog als vierde. Ook wist ik dat er in het begin van het seizoen een aantal meiden niet waren, waardoor we een kleinere selectie hadden. Hierom zei ik dat we eerst in de top vier willen staan en dan daarna kijken of in de winterstop een hoger doel haalbaar is.” Volgens de trainer, die zijn contract onlangs met een jaar verlengde, komen de play-offs precies op het goede moment. “We hebben een tijdje terug een periode gehad van ongeveer vier wedstrijden waarin alles echt met pijn en moeite lukte. De laatste paar weken gaat het eigenlijk allemaal lopen. We willen pieken op het juiste moment!”

Cruciaal
Volgens Woelders is het geen verrassing dat het nu gaat lopen bij de dames. “We hebben bepaalde afspraken gemaakt en ik heb gezegd dat het zo kan zijn dat er momenten komen dat wij dingen van ze gaan vragen die ze eigenlijk niet willen. Uiteindelijk hebben we afgesproken dat we er voor gaan en er dus ook allemaal wat voor willen doen.” Deze week ging de focus volledig op de voorbereiding van de cruciale wedstrijden tegen Schaerweijde. “De voorbereiding is wel anders dan normaal. Afgelopen zondag hebben we nog een goede wedstrijd gespeeld tegen de kampioen, waarvan we dat goede gevoel willen meenemen naar donderdag”, aldus Woelders voorafgaand aan de eerste play-off. “Na de wedstrijden zullen we nu ook uitlooptrainingen doen, wat we normaal nooit doen. Dit omdat we nu eventueel drie wedstrijden in vier dagen kunnen gaan spelen. Dat zijn we niet gewend.”

Spanning
Afgelopen donderdag speelden de dames thuis hun eerste play-off. Het was gezellig druk bij Ring Pass en de spanning zat er lekker in. Het waren de gasten uit Zeist die goed aan de wedstrijd begonnen en beter waren in de eerste helft. Het lukte ze alleen niet te scoren en daarom stond het 0-0 in de rust. Na de rust was er een ander Ring Pass te zien dat vastbesloten was deze wedstrijd te winnen. Ongeveer tien minuten voor het einde scoorde Schaerweijde onverwachts de 0-1. Na dit doelpunt viel Ring Pass aan, maar de bal wilde er niet meer in en de dames verloren de wedstrijd met 0-1. Zaterdag 27 mei spelen de dames de tweede wedstrijd in Zeist, waarin ze moeten winnen om nog kans te maken op een plek in de promotieklasse. Bij winst van Ring Pass nemen de teams het zondag wederom tegen elkaar op in Zeist. Bij verlies van Ring Pass keert de Delftse club komend seizoen terug in de Overgangsklasse.