Van links naar rechts: John van Thiel (voorzitter), Simon Organ, Sjoerd Woelders en Sina Wulder (Foto: Nathalie Daalder)
Van links naar rechts: John van Thiel (voorzitter), Simon Organ, Sjoerd Woelders en Sina Wulder (Foto: Nathalie Daalder)

Ring Pass richt zich op de toekomst

sport

DELFT - Voor volgend seizoen was de tophockey commissie van Ring Pass Delft al langere tijd opzoek naar een nieuwe coach voor de heren 1. In deze zoektocht zijn ze geslaagd met de komst van Simon Organ. Hij wordt volgend seizoen de nieuwe coach van de heren van Ring Pass. 

Door: Frank van der Steen

De zoektocht was een proces van meerdere maanden waarin vele gesprekken werden gevoerd door de THC. Uiteindelijk is Ring Pass blij dat Simon Organ uiteindelijk de coach is geworden die de komende jaren wil strijden voor een plek in de Promotieklasse. “We zijn ontzettend blij met het aantrekken van Simon als opvolger van Dirk Wils. De coaching- en trainingsfilosofie van Simon sluit niet alleen perfect aan bij de spelersgroep, maar ook bij onze jeugdopleiding. Ook dat is een belangrijk criterium geweest voor onze tophockeycommissie gedurende de zoektocht. Wij hebben er vertrouwen in dat Simon op korte en lange termijn veel kan bijdragen aan het niveau van onze heren en topjeugd”, aldus bestuurslid Sina Wulder. Ook de nieuwe coach is blij met zijn nieuwe uitdaging. “Ik ben erg blij om mij aan te kunnen sluiten bij Ring Pass als hun nieuwe hoofdcoach. Na met zowel de spelers als het bestuur te hebben gesproken, heb ik het gevoel gekregen dat het een club is die de waarden waar ik in geloof volledig weerspiegelt. De gesprekken tussen de spelers en het bestuur zijn consistent geweest, waardoor je een authentiek en eerlijk gevoel krijgt voor de ambitie binnen de club. Ik geloof dan ook echt dat ik de ervaring en kwaliteiten heb om Ring Pass te helpen ontwikkelen”, aldus Organ. Hij heeft zijn eigen visie en wil een team creëren waar de club trots op kan zijn. In welke competitie de heren volgend seizoen actief zijn maakt hem dan ook niet uit. “Het team speelt momenteel een aantal zware wedstrijden om te overleven in de Promotieklasse. Of deze periode nu succesvol is of niet, voor mij gaat het erom een team te creëren waar de club, ongeacht de competitie, trots op kan zijn. Dit zie ik als een team die traint en speelt op de manier die zichzelf en het eigen jeugdprogramma inspireert. Dit is hoe we succes zullen definiëren.” 

Dubbelslag
Naast de aanstelling van Organ, heeft Ring Pass nog meer goed nieuws te melden. De hoofdcoach van de dames, Sjoerd Woelders, heeft namelijk aangegeven zijn contract voor een vierde seizoen te verlengen. “Het behouden van Sjoerd bij de dames  was voor ons zeer belangrijk en wilden we dan ook zo snel mogelijk geregeld hebben. Nu de dames meedoen voor een plek in de Promotieklasse, zijn zij gebaat bij de stabiliteit en ervaring van Sjoerd. Zeker wanneer het lukt te promoveren”, aldus Sina Wulder. Ook de coach van de dames is blij met zijn verlenging. “Het voelt goed om het contract met de club te verlengen. Ik ben drie jaar geleden gestart en het team en ik zijn nog niet op elkaar uitgekeken. Elke training en wedstrijd willen we beter worden en die mindset vind ik heel belangrijk. Daarnaast voelt Ring Pass als een fijne vereniging en verandert de club het laatste jaar in een richting die mij erg bevalt”, aldus Woelders.