De regenachtige uitwedstrijd tegen Hurley, degradant uit de Hoofdklasse, werd met 1-1 gelijkgespeeld
De regenachtige uitwedstrijd tegen Hurley, degradant uit de Hoofdklasse, werd met 1-1 gelijkgespeeld

Eerste seizoenshelft Ring Pass Heren 1 in Promotieklasse zit erop

sport

DELFT - De eerste seizoenshelft is voor Ring Pass Delft Heren 1 als promovendus naar behoren verlopen. De ploeg van trainer/coach Dirk Wils gaat met 8 punten uit 11 wedstrijden de winterstop in. Met name het veldspel werd met de week beter.

De ploeg heeft als doelstelling zonder play-outs te handhaven en momenteel staan ze één plek (10e) onder de plek die daar recht op geeft. Wils over de eerste seizoenshelft: “De wedstrijden in de Promotieklasse zijn allemaal wedstrijden op hoog niveau, in tegenstelling tot vorig seizoen waar we ook nog wel eens een wedstrijd wonnen zonder echt goed te spelen. In deze klasse, het tweede niveau van Nederland, worden fouten genadeloos afgestraft en dat merkten we in de eerste paar wedstrijden.” Van de laatste vijf wedstrijden verloor Ring Pass er maar één. Echter speelde de ploeg de overige vier wedstrijden gelijk. Wils: “Deze seizoenshelft hebben we verzuimd om tegen directe concurrenten Gooische (1-2 verlies), HBS (2-2), Push (2-2) en Cartouche (0-0) de volle buit te pakken. Als we dit de tweede seizoenshelft wel weten te doen en tegen topploegen ook de nodige punten weten te pakken, zullen we na 22 wedstrijden buiten de gevarenzone eindigen.” Een mooie statistiek is dat de ploeg van Wils ondanks de 10e plaats het team is met de minste doelpunten tegen. “Als we in de tweede seizoenshelft wat beter met onze kansen omgaan, zullen we wedstrijden in winst gaan omzetten, daar ben ik echt van overtuigd. Voor ons was de wedstrijd tegen Cartouche (0-0) een afspiegeling van de eerste seizoenshelft. Een hele goede wedstrijd van onze kant, waarbij we nagenoeg niets weggeven en ik mij ook niet kan herinneren dat onze keeper Pascal van Lingen in actie heeft moeten komen. We komen zowel vanuit de opbouw als turnovers tot hele grote kansen, maar helaas wisten we niet te scoren. Een dag later stond er op hockey.nl een artikel dat Cartouche z’n slechtste wedstrijd dit seizoen had gespeeld. Dit heb ik meerdere ploegen horen zeggen dit seizoen, maar ik denk dat ik wel weet hoe dat komt. En dat is niet omdat de tegenstander z’n dag niet had”, sluit Wils af met een brede grijns op zijn gezicht. “Er is genoeg werk aan de winkel, maar deze hechte en zeer getalenteerde groep jongens heeft laten zien dat ze thuishoren in deze klasse.”

De trainingsinhoud is ook wat anders dan de afgelopen seizoenen. Dit komt ook mede door de nieuwe assistent-trainer Tomász Kotulski. Een trainer die een hoop ervaring met zich meebrengt. Hij heeft onder meer bij Cartouche, Qui-vive en Hurley training gegeven. “De samenwerking is goed en dat merken we ook op het veld. We denken hetzelfde over hockey en weten elkaar op scherp te zetten wanneer dat nodig is.” Sinds kort werkt Ring Pass ook met een wisselschema. ‘’Dit is ontstaan na de Goldcup (bekercompetitie, red.) wedstrijd tegen Hurley. We wilden ons tijdens de wedstrijden beter op het hockey kunnen focussen, in plaats van op wissels en fitheid. Door het schema weet iedere speler precies wanneer en hoelang hij speelt. Uiteraard kunnen wij als begeleiding altijd ingrijpen wanneer de wedstrijd daarom vraagt.” Ook is het stukje videoanalyse een stuk uitgebreider geworden. “Niet met oog op het videogedeelte met het team, maar je kijkt als coach toch meer beelden van je tegenstanders en van je eigen team. Die paar procenten kunnen aan het eind van de rit misschien wel het verschil maken en dan laat ik het liefst niets aan het toeval over.” De voorbereiding op de tweede seizoenshelft start in februari. De eerste wedstrijd is op zondag 5 maart thuis tegen Victoria.