Door de 1-0 overwinning op Were Di promoveren de dames van Ring Pass naar de Promotieklasse. (Foto: Rob Romer)
Door de 1-0 overwinning op Were Di promoveren de dames van Ring Pass naar de Promotieklasse. (Foto: Rob Romer)

De Promotieklasse is een feit voor Ring Pass dames 1!

Algemeen

DELFT - Na het spelen van maar liefst 6 wedstrijden in 10 dagen tijd, is het de dames van Ring Pass dan toch echt gelukt. Na een 1-0 overwinning op Were Di uit Tilburg werd vorige week zondag promotie veilig gesteld, waardoor de dames volgend seizoen te bewonderen zijn in de Promotieklasse. Trainer Sjoerd Woelders ziet dat de dames dit seizoen een hecht team vormden. “Het grootste gedeelte van dit team hockeyt al heel lang met elkaar en dat merk je aan de teamgeest.” 

Door Frank van der Steen

In de eerste wedstrijden van de play-offs moesten de dames van Ring Pass zien af te rekenen met de dames van Schaerweijde. Na een 0-1 thuisnederlaag wonnen ze vervolgens twee keer in Zeist, waardoor Ring Pass zich plaatste voor de beslissende play-off tegen Were Di uit Tilburg. De Tilburgers werden dit seizoen tiende in de Promotieklasse en speelden dus tegen degradatie. De eerste wedstrijd verloor Ring Pass op eigen veld na shoot-outs en dus moest er zaterdag gewonnen worden in Tilburg. “Zaterdag speelden we prima maar kwamen we na tien minuten toch 1-0 achter. Gelukkig maakten we binnen twee minuten gelijk, wat wel heel belangrijk was om niet in een dipje terecht te komen. We kwamen zelfs voor de rust nog op 2-1 uit een corner die we nog niet vaak gedaan hadden. Na de rust ging Were Di heel hoog druk zetten, waar wij best wel moeite mee hadden. Gelukkig kregen we geen tegengoal en aan het einde van het derde kwart begonnen we echt goed te spelen en liepen we uit naar een 1-3 overwinning. Deze wedstrijd wonnen we vrij overtuigend”, aldus Woelders.

Beslissing
De beslissing moest voor Ring Pass dus zondag gaan vallen in de derde en laatste wedstrijd tegen de Tilburgers. Er kwam veel publiek op de wedstrijd af en het sportpark in Delft kleurde blauw. Ring Pass begon niet heel overtuigend aan de wedstrijd, maar kwam toch op een 1-0 voorsprong. “Zondag speelden we eigenlijk geen goede eerste helft, maar kwamen we wel 1-0 voor. Er werd minder gevochten en gelopen dan normaal en de coaching was een beetje negatief. In de rust hebben we gezegd dat onze woorden ook een keer opraken en dat we het in de tweede helft gewoon weer samen moeten gaan doen. In de tweede helft stond er een ander team op het veld en waren we sneller, fitter, sterker en beter dan de tegenstander. Dat het maar 1-0 gebleven is, was een wonder.”

Feest
Door de 1-0 overwinning promoveren de dames van Ring Pass naar de Promotieklasse. Deze knappe prestatie werd natuurlijk goed gevierd na de wedstrijd. “We zouden sowieso een afsluiting doen met het hele team, wat het resultaat ook zou worden. De club en de voorzitter waren zo aardig om na onze promotie de bar even gratis te maken voor een bepaalde tijd. Hier werd goed gebruik van gemaakt door ons, maar ook door alle toeschouwers!” Over volgend seizoen is Woelders duidelijk. “Ik wil ook in de Promotieklasse gewoon spelen hoe wij altijd willen spelen en zoals we dit seizoen speelden.”