De dames van Ring Pass na hun overwinning op Schaerweijde.
De dames van Ring Pass na hun overwinning op Schaerweijde.

Dames van Ring Pass naar volgende ronde play-offs

Algemeen

DELFT - De dames van Ring Pass hebben zich knap geplaatst voor de volgende ronde van de play-offs voor promotie naar de Promotieklasse. Na de nipte 0-1 thuisnederlaag won de ploeg van trainer Sjoerd Woelders dit weekend twee keer van Schaerweijde, wat genoeg was voor een plek in de laatste play-off. “Ik vind dat we goed gespeeld hebben en verdiend door zijn”, aldus Woelders.  

De eerste wedstrijd werd vorige week thuis ongelukkig met 0-1 verloren. Ondanks dat was het vertrouwen er nog steeds bij de ploeg. “Wij wisten dat wij nog veel beter konden als wat we toen lieten zien. De eerste helft waren wij gewoon niet zoals wij horen te zijn. Ik vond ons angstig en we maakten veel fouten. We kregen een ongelukkig doelpunt tegen, maar waren eigenlijk de hele tweede helft de betere ploeg”, zegt Woelders. De dames wisten na deze wedstrijd dat er afgelopen zaterdag in Zeist gewonnen moest worden om zich te houden op promotie. Gelukkig werd er na een spannende wedstrijd met 0-1 gewonnen. “We hadden verloren, maar zeiden vrijdag wel tegen elkaar dat we ze gewoon gingen pakken zaterdag. Uiteindelijk begonnen we goed, maar maakte we onze kansen niet af. Uiteindelijk scoorde we uit een cornervariant die we nog niet heel vaak gedaan hadden. Dat was super gaaf!” 

Na deze overwinning volgde zondag dus de allesbeslissende wedstrijd. Wederom reisden de dames van Ring Pass af naar Zeist voor de laatste confrontatie met de dames van Schaerweijde. “Helaas maakte we na zes minuten een foutje en kwamen we gelijk op een 1-0 achterstand. We hebben daar eigenlijk de hele eerste helft wel last van gehad, waardoor we in de rust 1-0 achter stonden. Na de rust zijn we gaan spelen hoe wij graag willen spelen en bepaalde wij het spel. Dit resulteerde in goed spel en doelpunten, waardoor we ze uiteindelijk met 1-4 hebben kunnen breken!” Volgens de trainer is 1-4 absoluut geen geflatteerde overwinning. “Zaterdag had het ook al 0-3 kunnen zijn, maar toen maakten wij de kansen niet af. We proberen het elke week beter te doen en dat is in deze drie wedstrijden ook gelukt.” 

Deze week staan de beslissende wedstrijden tegen Were Di uit Tilburg op het programma. De Tilburgse club eindigde als tiende in de Promotieklasse en vecht tegen degradatie. Aanstaande donderdag 1 juni speelt Ring Pass eerst thuis in Delft. “Zij hebben een week rust gehad, wat je kunt zien als een voordeel of een nadeel. Wel hebben ze een zwaar seizoen achter de rug met wisselende resultaten. Wij hebben niks te verliezen en zij eigenlijk alles.”

De wedstrijd van de dames begint donderdag om 20:30 op sportpark Hof van Delft en zaterdag is de return in Tilburg. Als beide ploegen daarna allebei één keer hebben gewonnen wordt er zondag een beslissingswedstrijd gespeeld bij Ring Pass.