De dames van Ring Pass

Ring Pass Dames 1 districtskampioen

sport

DELFT - Ring Pass Dames 1 heeft zich afgelopen zondag in het TU Sportcomplex gekroond tot Districtskampioen van Zuid-Holland en zich daarmee geplaatst voor de playoffs voor de Hoofdklasse op zondag 29 januari.

Bij de eerste wedstrijd tegen HGC leek direct een overwinning in de maak, maar kregen de dames nog een zure gelijkmaker te verwerken door een uitspeelcorner, waardoor het 3-3 werd. Met die uitslag was duidelijk dat een overwinning op Leonidas voldoende zou zijn om minimaal tweede te worden en daarmee plaatsing voor de playoffs af te dwingen. Leonidas had in de reguliere competitie alle wedstrijden gewonnen, dus de dames zouden hun beste spel op de vloer moeten leggen om een kans te maken. Dat lukte, en hoe! Onder luide aanmoediging van heel veel Ring Pass supporters, kwam Dames 1 eerst nog 0-1 achter, maar daarna speelden ze rustig en geduldig naar een verdiende 4-1 voorsprong bij rust. De tweede helft probeerde Leonidas nog terug te komen, maar Ring Pass speelde ijzersterk en bezweek niet onder de steeds hoger wordende druk. Het werd zelfs vlak voor tijd nog 5-1, en daarmee was de buit binnen. Hoe knap deze overwinning was, bleek later nog toen Leonidas ‘gewoon’ weer met 5-1 van HGC won. Met die uitslag was Dames 1 niet alleen geplaatst voor de playoffs, maar mag het zich dit seizoen Districtskampioen van Zuid-Holland noemen.

Zondag 29 januari staan nu drie wedstrijden tegen de nummer 5 uit de Hoofdklasse en twee andere districtskampioenen op het programma om promotie naar de Hoofdklasse. De dames hopen weer op jullie support om de laatste stap terug naar de Hoofdklasse te kunnen zetten. Bij Topsportcentrum Almere Poort start Ring Pass om 10.00 uur tegen MOP. Om 11.40 volgt een wedstrijd tegen Oranje-Rood en om 13.20 uur strijden ze tegen Union.