Op zondag 3 maart kunnen kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 weer meedoen aan het schoolwaterpolotoernooi van d'ELFT!
Op zondag 3 maart kunnen kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 weer meedoen aan het schoolwaterpolotoernooi van d'ELFT!

Het schoolwaterpolotoernooi komt er weer aan!

sport

DELFT - De uitnodigingen aan de basisscholen zijn inmiddels alweer de deur uit en de eerste aanmeldingen komen al binnen. Op zondag 3 maart kunnen kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 weer meedoen aan het schoolwaterpolotoernooi van d’ELFT!

Het schoolwaterpolotoernooi 2024 kan uit de startblokken en de voorbereidingen bij Zwem- en Waterpolovereniging d’ELFT zijn inmiddels in volle gang! Vorig jaar was het toernooi een groot succes: glunderende gezichten, doelpunten, opwinding en natuurlijk vrijwilligers! Deze aspecten zorgden uiteindelijk voor een sportief, vrolijk en geslaagd toernooi. Uiteindelijk waren de kinderen van Montessori Delft de grote winnaar, gevolgd door de Delftsche Schoolvereniging en de Mariaschool (Den Hoorn). In de voorbereiding op het toernooi van dit jaar kunnen de scholieren weer meedoen aan een eenmalige training die binnen de vereniging georganiseerd wordt. Het aanmelden voor het toernooi gaat via de scholen, dus kinderen die mee willen doen moeten hun gymdocent om hulp vragen! 

Waterpolo en d’ELFT
Dit toernooi is een laagdrempelige manier om kennis te maken met waterpolo, dé zwemsport met de bal. Hierbij spelen twee teams tegen elkaar spelen om zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het is een intensieve sport waarbij plezier, samenwerken, conditie en techniek belangrijk zijn. Voor wie deze leuke sport wel eens op hoog niveau wil zien: op dit moment speelt het nationaal damesteam een WK in Doha. Hun wedstrijden in de poulefase zijn op zondag 4, dinsdag 6 en donderdag 8 februari. Voor wie enthousiast is maar niet in de doelgroep van het toernooi valt: Zwem- en Waterpolovereniging d’ELFT biedt, naast andere mooie takken uit de zwemsport (én leszwemmen!), ook het waterpolo aan voor jeugd én volwassenen!

Meer informatie is te vinden op www.d-elft.nl.