Studenten van het ROC Mondriaan gaan zich actiever inzetten in Delftse buurten. Foto: Simone Willemse (links) en Sharita Imamdi (rechts).
Studenten van het ROC Mondriaan gaan zich actiever inzetten in Delftse buurten. Foto: Simone Willemse (links) en Sharita Imamdi (rechts).

Sportstudenten actief in Delftse buurten

Algemeen

DELFT - Ruim 45 tweedejaars studenten van de school voor Lifestyle, Sport en Bewegen gaan zich nog actiever dan voorheen inzetten in Delftse buurten. De studenten kozen de opleidingsrichting Buurtsportcoördinator en gaan meedoen in een pilot waarin ze hun maatschappelijke diensttijd (MDT) combineren met hun opleiding.  

De pilot is in samenwerking met Young Talents van de Sportief Besteed Group en heet BOS Experience (Buurt Onderwijs Sport). Afgelopen week werd een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door beide partijen. De studenten worden in Wijkcentrum Delft Noord en Wijkcentrum de Vleugel begeleid door ervaren jongerencoaches en de buurtsportcoaches van de verschillende wijken in Delft. “De studenten gaan in verschillende wijken in Delft aan de slag en leren daar precies wat ze nodig hebben in hun toekomstige beroep. Voor de inwoners in de buurten levert het meer beweging op. Het is een win-winsituatie voor beide partijen”, aldus schooldirecteur Simone Willemse.

BOS Experience
Tijdens de BOS Experience ontwikkelen de studenten hun vaardigheden, ze vergroten hun maatschappelijke betrokkenheid en ze groeien als individu. Zij leren de rol en taken van een buurtsportcoach kennen, hoe een buurtsportcoach te werk gaat, welke kansen en knelpunten een buurtsportcoach tegenkomt in de praktijk en hoe daarmee om te gaan. Ze maken kennis met het werkveld van de buurtsportcoach in Delft en leren de toegevoegde waarde van een buurtsportcoach. Onder begeleiding van buurtsportcoaches zetten ze uiteindelijk hun kwaliteiten in zes Delftse buurten in. 

ROC Mondriaan verzorgt ruim 240 mbo-opleidingen aan bijna 20.000 studenten op 26 scholen en campussen in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk. Kijk voor meer informatie op www.rocmondriaan.nl