Afgelopen weekend hebben de studenten van het Eco-Runner Team Delft een wereldrecord verbroken!
Afgelopen weekend hebben de studenten van het Eco-Runner Team Delft een wereldrecord verbroken!

Delftse studenten verbreken wereldrecord

Algemeen

DELFT - Afgelopen weekend hebben de studenten van het Eco-Runner Team Delft maar liefst 2488,5 kilometer gereden met een waterstofauto. Omdat er met een waterstofauto nog nooit zo’n lange afstand is gereden zonder te tanken, hebben de studenten een wereldrecord verbroken!

Het team van de studenten ontwerpt en bouwt ieder jaar een extreem efficiënte waterstof gedreven stadsauto, met als doel de potentie van waterstof te laten zien en de transportsector te inspireren om duurzamere en efficiëntere mobiliteit te omarmen. Voor dit jaar stond het wereldrecord op 2055,7 kilometer. Afgelopen weekend zijn de studenten er op een circuit in Zuid-Duitsland dus ruim overheen gegaan. De teamleden hebben 71,5 uur lang gereden om dit record te verbreken. In totaal hebben ze minder dan 1 kg waterstof verbruikt voor 2488,5 kilometer. De studenten namen, afwisselend in shifts van twee uur, zelf het stuur in handen. Gedurende het hele weekend stonden teamleden stand-by om kleine reparaties uit te voeren, banden te wisselen en anderen te ondersteunen indien nodig. 

Uiteindelijk wil het team met deze prestatie de potentie van waterstof binnen de mobiliteit laten zien. Waterstof zal een cruciale rol spelen in een duurzame toekomst. Voor een duurzame toekomst moeten productie, industrie en regelgeving met elkaar samenwerken voor een snelle en efficiënte energietransitie. Op deze manier promoot het Eco-Runner Team Delft een duurzame toekomst door het bouwen van ‘s werelds meest efficiënte waterstofauto.