Dit weekend zullen Manuela en Niels van studentenkorfbalvereniging Paal Centraal de uitdaging aangaan om een wereldrecord te verbreken.
Dit weekend zullen Manuela en Niels van studentenkorfbalvereniging Paal Centraal de uitdaging aangaan om een wereldrecord te verbreken.

Delftse korfballers gaan voor wereldrecord

Algemeen

DELFT - Dit weekend zullen twee Delftse korfballers van studentenkorfbalvereniging Paal Centraal de uitdaging aangaan om een wereldrecord te verbreken. Manuela Hooghwerff en Niels Groeneweg zullen namelijk gaan proberen de langste korfbalwedstrijd ooit te spelen. Deze ambitieuze recordpoging is georganiseerd door de mede studentenvereniging R.S.K.V. Erasmus en zal plaatsvinden in Rotterdam.  

Samen met korfballers van een andere vereniging zullen Manuela en Niels dus maar liefst 38 uur lang onafgebroken korfballen. Bij deze wedstrijd hebben de teams acht spelers en vijf wisselspelers. Hierdoor speelt ieder teamlid gedurende het weekend minimaal 23 uur. Om de spelers te ondersteunen zijn vrienden en familieleden uitgenodigd om de spelers aan te moedigen. Ook zullen er verschillende activiteiten worden georganiseerd om de sfeer erin te houden. Het huidige wereldrecord voor de langste korfbalwedstrijd staat op 30 uur en 2 minuten. Uiteraard gaan Manuela, Niels en hun medespelers ervoor om dit indrukwekkende record te overtreffen en geschiedenis te schrijven. 

De wedstrijd begint zaterdag 24 juni om 07:00 uur en als alles volgens plan verloopt zullen ze de volledige 38 uur eindigen op zondag 25 juni om 21:00 uur.